• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Hvordan velge riktig sofa?

Antrasittfarget hjørnesofa
Mørkgrå hjørnesofa
Lysegrå hjørnesofa

Det å velge rett sofa er ikke alltid like lett. Det er mange valg å ta og mye som skal klaffe. For at prosessen skal bli litt enklere vil vi guide deg gjennom valg av rett sofa trinn for trinn.

Dame leser bok på sofa

Trinn 1: Størrelsen på sofaen

Det første du burde tenke på er størrelsen på sofaen. Hvor mye plass har du disponibelt og hvor mye plass skal brukes til sofaen?For å unngå et bomkjøp er det vikitg at du måler nøye, og at sofaen får plass der den er tiltenkt.

Tegning av hjørnesofa

2-seter sofa

En klassisk 2-seter sofa er et tidløst og sikkert valg. Sofaen vil ikke ta unødvendig mye plass i rommet, står fint både alene og den kan brukes både i par eller kombinert med et par lenestoler. Se vårt utvalg av 2-seter sofaer her.

2-seter sofa i sjøblå farge

Sofa med sjeselong

En sofa med sjeselong er den ultimate sofaen for deg som foretrekker å ligge i sofaen. Sjeselong delen fungerer også som en ekstra sitteplass. Dybden til en sofa med sjselong gir opptimal komfort og de fleste variantene er både tidløse og elegante.

Sofa med sjeselong i gråmix

Hjørnesofa

En hjørnesofa passer for deg som ønsker mest mulig sitteplass og som vil ha variansjon i sitte/ ligge mulighetene. Hjørnevinkelen gjør modellen innbydende til både avslappning og sosialisering.

Mørkgrå hjørnesofa

Trinn 2: Design og stilart

Når du har funnet ut av hvilken størrelsen du ønsker på sofaen din er det på tide å velge ett design. Hvordan stil ønsker du å skape? Klassisk, moderne, maksimalistisk, minimalistisk? Eller kanskje du vil ha det litt mer lett og nordisk?
Vi har mange kolleksjoner, så vi tviler ikke på at man kan finne noe til enhver, hos oss :-)

4 sofaer i forskjellige farger

Trinn 3: Tekstiler, farger og materiale

Når du skal velge ut tekstil, farge og evt. andre materialer din sofa skal bestå av er det viktig at du velger varianter du kan leve godt med over lenger tid. Sofaen er ofte et naturlig samlingspunkt i hjemme og møbelet er stort. Det vil ofte være synlig fra flere vinkler i boligen derfor lønner det seg å velge farge og tekstiler som går godt overens med resten av hjemmet.


En fin måte å få et inntrykk av slitestyrken på tekstilet er å undersøke hva tekstilet scorer på “Martindale Testen”. Dette er en slitasjetest, som indikerer hvor mye som skal til før tekstilet gir uttrykk for slitasje. En vanlig sofa ligger på rundt 10.000 – 15.000 AR (Abrasion resitance)Våre tekstiler ligger på omkring 30.000 – 49.000 AR.


Slik vet du at du blir fornøyd med slitestyrken, da vi ligger langt over en tradisjonell sofa på AR.
Her er en direkte link til våre herlige sofaer.

Sofatekstiler i ulke farger
Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.