• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Gode tips til vask og vedlikehold av rottingmøbler

Hagemøbler kan være en stor investering, og når du kjøper utemøbler, vil du gjerne at de skal holde seg fine lenge. Her er tips og triks som kommer godt med til vask og vedlikehold av rottingmøbler.

Sjekk kvaliteten på rottingmøblene

Utvalget er i dag stort når det gjelder rottingmøbler, men selv om møblene ser ganske like ut ved første øyekast, varierer kvaliteten mye. Det kan være vanskelig å skille kvalitetsproduktene, som vil vare år etter år, fra de billigere variantene av dårligere kvalitet. Det er imidlertid enkelte ting du kan legge merke til når du kjøper sofagruppe, spisegruppe eller andre hagemøbler i rotting:
 

 • Er rammen solid og stabil og laget av et materiale som ikke ruster. Hos SparMax har alle rottingmøbler aluminiumsrammer som er rustfrie og stabile. 
 • Undersøk om rottingen er UV-beskyttet. De billigste møblene falmer mye, og de kan sprekke opp etter kort tid. Våre møbler er produsert av gjennomfarget, UV-beskyttet rotting, som holder seg like fin sesong etter sesong. 
 • Ta også en kikk på flettingen av rottingen. Jo tettere flettinger, desto høyere er kvaliteten. 

Rengjøring og vedlikehold av rottingmøbler 

Selv om du har valgt møbler i god kvalitet, er det viktig å ta godt vare på dem. Dette innebærer blant annet at rottingmøblene vaskes godt innimellom. Selv vedlikeholdsfrie møbler trenger nemlig en vask dersom de skal holde seg fine lenge. 

Når du skal vaske hagemøbler av plast, slik som møbler av kunstrotting, trenger du en hageslange og eventuelt litt mildt vaskemiddel. Om nødvendig, kan du bruke en myk børste for å få bort skitt og urenheter.

Vær klar over at såpeskum kan sette seg mellom flettene og samle smuss og støv. Det er derfor anbefalt å være litt gjerrig på såpen og kun bruke det hvis møblene er veldig skitne. 

Husk at du ikke skal bruke høytrykkspyleren ved vask av rottingmøbler, da trykket kan ødelegge materialet. 

Vask av rottingmøbler på 1-2-3

Du kan gjerne både starte og avslutte hagesesongen med å rengjøre rottingmøblene dine, men viktigst er det å gi møblene en skikkelig vask om våren. Ikke vent til møblene ser møkkete ut, for smuss synes ikke så godt i flettet rotting. Støv, pollen og forurensning legger seg på disse møblene akkurat som det gjør på alle andre flater.

1. Fjern grønske, sopp og alger

Start gjerne med å spraye møblene med et middel som fjerner alger, sopp og grønske, og la dette virke i rundt fire timer. 

2. Vask hagemøblene med klut

Finn så frem vannslange, bøtte, en myk børste og klut. I utgangspunktet trenger du altså ikke vaskemiddel, men ha gjerne såpe i nærheten i tilfelle noen av møblene er ekstra møkkete. Vask med en klut over overflatene, og bruk børsten der det er behov for det.    

Skyll til slutt godt over med vannslangen.

3. Rengjøring og impregnering av putetrekk

Finn fram putene og gjerne gi putetrekket en runde i vaskemaskinen dersom det er møkkete. 

Vanlig vask på anbefalt temperatur kan også hjelpe hvis du vil fjerne muggsopp fra tekstiler

Husk å impregnere trekket etter vasken. Det vil gjøre tekstilene bedre beskyttet mot søl og smuss gjennom sommeren, og de blir ikke like våte når de ligger ute. 
 

Beskyttelse mot vær og vind

Hagemøbler skal tåle å stå ute, men her i Norge kan det være veldig mye vær og vind. En liten skur nå og da, er ikke noe problem for møblene dine. Et passende regntrekk og pakke inn utemøblene når det er meldt regn i lengre tid, er imidlertid en god investering. Da holder rottingmøblene dine seg fine enda lenger. 

Også hageputene du kjøper hos SparMax er laget av et materiale som tåler en regnskur.  I tekstilet Olefin er hver tråd spesialbehandlet før stoffet blir til. Dette gjør tekstilet svært slitesterkt, og putene tåler fukt og tørker raskt. 

Invester for øvrig i en vanntett putekasse i samme stil som hagemøblene dine. Da kan du enkelt legge putene vekk når det begynner å regne, og uteplassen din får det lille ekstra Velger du en putekasse du kan sitte på, har du ekstra sitteplasser når du trenger det. 

Vinterlagring av hagemøbler

Hagemøblene i rotting fra SparMax, har høy kvalitet. De værbestandige utemøblene er  produsert av 100 prosent vedlikeholdsfri rotting og 100 prosent rustfrie aluminiumsrammer. Møblene tåler derfor fint å stå ute hele året, noe som er perfekt hvis du ikke har en bod eller annen innendørs lagringsmulighet om vinteren. 

Før du setter rottingmøblene dine bort etter sommeren, er det lurt å vaske dem godt. Sørg for at hagemøblene får tid til å tørke skikkelig etter rengjøring og skylling før du dekker dem godt til. Vi anbefaler deg å bruke et godt møbeltrekk, som du kan lagre møblene under. Tilpassede møbeltrekk egner seg bedre enn presenning hvor det kan bli mye kondens og fuktighet rundt møblene. 

Det er også smart å få møblene litt opp fra bakken og å la det være en glippe på noen centimeter mellom møbeltrekket og bakken. På denne måten sørger du for god ventilasjon. Unngå for øvrig å lagre hagemøblene på et sted der det kan ramle mye snø ned på dem, for eksempel fra taket. Snølasten kan nemlig bli tung og ødelegge møblene dine. Og har du plass innendørs, er det naturligvis aller best å flytte dem inn. 
 

Kvalitet og garanti på alle våre utemøbler

Det skal være trygt å kjøpe utemøbler hos SparMax, og du skal slippe å bekymre deg over at de går i stykker. Våre møbler i kunstrotting er perfekte for det norske klimaet, da de tåler mye og har lang levetid. Vi er så sikre på at møblene dine vil holde seg så godt at vi gir deg Norges beste garanti på hagemøbler. Du får hele 10 års garanti på glass, rotting og aluminiumsrammer, og to års garanti på regntrekk og putetrekk. 

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.