• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Infrarød sauna hjemme og på hytta

Våre produkter 25-30 av 30

Side
per side
Bruk synkende rekkefølge
 1. Combi tradisjonell og infrarød sauna - 2 personer
  Sommersalg
  Combi tradisjonell og infrarød sauna - 2 personer

  L: 125, B: 110 cm, H: 190 cm

  Infrarød sauna kombinert med tradisjonell badstue. Her får du alt i ett, både for deg som ønsker infrarød varmebehandling og for deg som er glad i den gode gamle tradisjonelle badstuen.

  Rating:
  95%
  25 495,-
  Spar: 1 000,-
  Førpris: 26 495,-
  På lager 1-3 dager leveringstid

Våre produkter 25-30 av 30

Side
per side
Bruk synkende rekkefølge

Du trenger ikke nødvendigvis et eget rom eller stor plass for å enkelt sette opp din egen sauna hjemme eller på hytta. Hos Sparmax har vi infrarøde saunaer av god kvalitet og til en rimelig pris.

 

I Norge betyr sauna og badstue det samme, men hos Sparmax skiller vi mellom tradisjonell badstue og infrarød sauna, forkortet IR-sauna. Uansett har vi saunaen som passer akkurat deg og ditt hjem, perfekt etter en lang dag på jobben, trening eller en skitur i vinterkulden. Det er rett og slett luksus i hverdagen til en overkommelig pris.

Bruk av sauna hjemme gir velvære, avslapping og en pause fra hverdagens stress. Og forskning publisert i større medisinske fagtidsskrifter, antyder at jevnlig bruk av badstue og sauna kan være bra for helsen. Det gir i hvert fall den gode følelsen av velvære og gjør at du stresser ned og slapper av og opplever at kroppen kjennes mykere.

 

Sauna for kropp og sjel:  • Godt for hjertet  • Detox-effekt  • Godt for forbrenningen  • Myker opp muskler og ledd  • Bra for huden  • Forbedret immunsystem  • Avslappende, motvirker stress  • Artikler og referanser

 

Tradisjonell badstue vs. infrarød sauna

Visste du at det er over to millioner saunaer i Finland? Det er et imponerende antall med tanke på at innbyggertallet er på 5,4 millioner. Selv om Finland er saunaens hjemland, har mange nordmenn adoptert konseptet. 

Den tradisjonelle saunaen er nok den varianten de fleste er kjent med, og hos oss kaller vi den badstue. Her brukes en ovn som varmer opp luften inne i rommet, vanligvis til temperaturer mellom 80°C og 90°C. Den fuktige varmen som skapes i badstuen, får deg til å svette og slappe godt av. 

En infrarød sauna varmer ikke opp luften i rommet i så stor grad som tradisjonelle badstuer. Med sine infrarøde elementer varmes kroppen direkte, uten å varme opp luften i rommet i samme grad som tradisjonelle badstuer. Dette gir en mer moderat temperatur, vanligvis mellom 40°C og 60°C, noe som oppleves som mer behagelig for dem som ikke liker de høyeste temperaturene så godt.

Så nå er det opp til deg å velge. Liker du å kjenne den høye temperaturen som en tradisjonell badstue gir, eller de «mildere» temperaturene du får i en infrarød sauna? Hos Sparmax finner du i hvert fall begge varianter, i tillegg til modeller som har flere varmekilder og gir deg badstue og infrarød sauna i ett

Hva du bør vurdere før du kjøper IR-sauna

Hos Sparmax finner du et tyvetalls infrarøde saunaer i ulike varianter Før du velger deg sauna til hjemmet eller hytta bør du tenke over følgende:

 • Plassering: Hvor skal saunaen stå? Langs en vegg, i et hjørne? En infrarød sauna krever ikke tilgang på vann, kun strøm og kan dermed plasseres mange steder. Nesten alle våre saunaer er til innendørs bruk, men vi har også en variant til utendørs bruk. Tampere utendørs sauna er laget i vedlikeholdsfritt treverk og med takshingel.
 • Størrelse: Hvor mye plass har du til rådighet, hvor høyt er det til taket, og hvor mange kommer til å bruke saunaen samtidig? Hos Sparmax har vi sauna for alt fra 1 til 4 personer. Vi har også en IR-sauna med rampe for rullestol.
 • Stil: Liker du en mer “folkelig” badstue-look, eller en sauna med strammere og mer moderne design? Hos Sparmax finner du begge deler. Saunaene kommer i både lyst og mørkt treverk, og du kan velge hvilken side døren skal gå, eller en hjørne-sauna.
 • Strømforbruk: En infrarød sauna bruker mye mindre strøm enn en tradisjonell badstue. Alle saunaer hos Sparmax har en stikkontakt som kan settes rett i støpselet (norsk standard og jordet).
 • Montering: Å leie inn fagfolk for å sette opp saunaen koster ekstra. Stort sett alle saunaene fra Sparmax er enkle å montere selv og kan settes opp på under en time.

 

Sertifisert treverk med garanti

Kvaliteten på treverket er viktig for holdbarheten til både tradisjonelle badstuer og infrarøde saunaer. Sedertre og furu er vanlige valg på grunn av deres naturlige motstandsdyktighet mot fuktighet og varme. Saunaene vi fører hos Sparmax er stort sett laget i treverk fra kanadisk hemlock, også kalt Tsuga canadensis som er et eviggrønt bartre fra furufamilien. Treverket er i tykk hemlock av førstesortering og har 10 års garanti.

Alle våre saunaer og badstuer er laget i FSC-sertifisert treverk. Det betyr at skogsdriften ikke har ført til avskoging og at hogsten har vært kontrollert og har tatt hensyn til lokalbefolkningen. 

Bærekraftige sauna

- I en FSC®-skog blir det ikke hugd ned flere trær enn skogen kan erstatte naturlig
- I en FSC®-skog er det strenge krav for bruk av innsektsmidler og kjemikalier
- I en FSC®-skog får arbeiderne anstendige lønninger og arbeidsvilkår
- I en FSC®-skog blir både mennesker og dyr respektert

 

Tilbehør og komfort i din sauna

Alle våre saunaer har leselampe og noen har justerbar belysning som kan sette stemningen.  Vi har også enkelte saunaer med fargelysterapi-lamper.

En del av våre IR-saunaer har innebygde bluetooth-høyttalere som gir deg muligheten til å nyte avslappende musikk, meditere eller høre på radio og podcaster.

Alle saunaene hos Sparmax har ventilasjonsluke for frisk luft og et kontrollpanel på innsiden. Enkelte modeller har også fotmassasje for ekstra velvære. 

Hos oss finner du også diverse tilbehør til saunaer og badstuer.

 

Vedlikehold og rengjøring

Utendørssauaen er laget av thermotre som tåler et norsk klima. Treverket er vedlikeholdsfritt så du slipper å behandle det. 

Sørg for renhold og lufting av saunaen etter bruk, enten den er innendørs eller utendørs. La den lufte seg i noen minutter for å få ut fuktighet og lukt etter bruk. Tørk over benker og overflater med en myk klut og rengjør gulvet - alt for å sikre god hygiene.  Tørk over de infrarøde panelene med en fuktig klut, så slipper du at støv samler seg der. 

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.