• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Sofa for alle hjem

Våre produkter 97-120 av 191

per side
Bruk synkende rekkefølge

Våre produkter 97-120 av 191

per side
Bruk synkende rekkefølge

En sofa er hjemmets naturlige samlingssted for å slappe av med familier og venner, se på TV, strikke, lese… rett og slett kose seg. En sofa som er mye i bruk, bør dermed være av god kvalitet og stå imot daglig slitasje.

Hos Sparmax finner du Skjærgaard®-sofaer i ulike størrelser og former. Sjekk vårt store utvalg, og du vil garantert finne en sofa som passer hjemme hos deg.

 

Hvilken type sofa vil du kjøpe?

Du kan velge mellom mange forskjellige typer sofaer. Hos Sparmax har vi hjørnesofaer, U-sofaer, to- og tre-seters sofa, modulsofa med sjeselong med mer. 

En hjørnesofa eller U-sofa kan være smart for en familie med store og små slik at alle får plass. 

For deg som liker et sofaliv hvor du også kan legge deg ned for å se en serie eller lese en god bok på kvelden, kan en sofa med sjeselong, også kalt divan, være det du leter etter.  

Ønsker du ekstra sengeplass til gjester, eller bor på liten plass uten eget soverom, kan en sovesofa være en ypperlig løsning. Vi anbefaler en overmadrass dersom du skal ha sovesofaen som permanent soveplass.

 

Velg den riktige sofastørrelsen

Før du kjøper deg en ny sofa, må du sjekke at den faktisk passer i rommet der den skal stå. Selv om det er digg med en diger sofa, vil du antakelig ha et ønske om plass til noe mer i stuen, for eksempel et stuebord, kanskje noen hyller og planter. 

Har du en liten stue, kan en to- eller tre-seters sofa heller suppleres med en puff for ekstra sitteplass. Puffen kan også være god å ha når du vil ha en benstrekk i sofaen.

 

Lekre farger som passer i alle hjem

Hva du bruker sofaen til, og hvem som kommer til å benytte den, er viktig å tenke over før du går til innkjøp. Har små barn kan det være lurt å unngå kjøp av en sofa i den aller lyseste nyansen.

Våre Skjærgaard®-sofaer er i tidløse, lekre og behagelige farger, med grå, sorte, brune, blå, beige og lyse nyanser. Med nøytrale farger har du stor fleksibilitet når det kommer til farger, dekor og interiør ellers i stuen. Og det er enkelt å skifte uttrykk bare ved å bytte pynteputer og tepper.

 

Høyde og dybde på på sofaen

Hvem som bruker sofaen, er lurt å ha i mente når du skal bestille ny sofa. Har du dårlige knær, eller er lang, kan det for eksempel være lurt å velge en sofa med en høyde hvor du enkelt kommer deg både ned og opp fra sittestilling. Våre sofa har alle standard skandinavisk sittehøyde som er fra 46-48 cm.

Liker du å krype godt opp i sofaen eller har lange ben, er det fint at den har litt dybde. Det vil si en god lengde fra sofakant til sofarygg. 

Vil du ha en kombinasjon, har vi sofamoduler med en liggedel, også kalt sjeselong. Dermed kan alle i hjemmet få dekket sitt sofabehov både sittende og liggende.

 

Hvor slitesterk er sofaen min?

Uansett bør tekstilet sofaen er laget av, stå imot slitasje. En sofa er en investering for hjemmet og et møbel som skal vare lenge. Men hvordan kan du sjekke hvor slitesterk sofaen er?

Slitestyrken på et møbeltekstil, angis i Martindale. Tallet hentes ut av en martindale slitasjetest hvor tekstilprøver blir gnidd mot et standard slitestoff. Maskinen som brukes i testen, teller hvor mange gnidninger som skal til før det ryker tråder i stoffet. 

Martindale-verdien ligger ofte på 10.000-15.000 for tekstiler på privatmøbler. En sofa med Martindale fra 25.000 og oppover, er beregnet for hard privat bruk. Til sammenligning anbefales det en Martindale-verdi på over over 50.000 på møbler til offentlig bruk. 

Tekstilene benyttet på alle av våre Skjærgaard®-sofaer, har en Martindale på 25.000 eller mer. Vi har også tekstiler som for eksempel Adore og Moonlight som har Martindale på hele 88.000. 

Du finner en oppgitt Martindale-verdi på mange av våre sofaer. Skulle det mangle i beskrivelsen av sofaen på våre nettsider, kan du kontakte oss i Sparmax for mer informasjon.

 

Sofaputer og sitteputer som holder i formen

Sofaene fra Skjærgaard® har møbelrammer hovedsakelig i solid kryssfiner og heltre, og innimellom noen detaljer laget av sponplater.

Men for at en sofa skal se fin ut, må både sitteputer og ryggputer tåle mye bruk. 

Våre sofaer har sitteputer laget i såkalt High Resilience-skum, forkortet HR-skum. Dette er et kaldskum laget av polyuretan - en skumtype som er både mykere, mer fleksibelt og varer lengre enn vanlig skumgummi. Det er rett og slett et putefyll av høy kvalitet. Sofaene fra Skjærgaard® har HR-skum på ca 35 kg. Vekten angir hvor mye HR-skum som er benyttet per kubikkmeter, altså tettheten av råstoff som er benyttet i sitteputen. Med god tetthet vil ikke putene i sofaen bli nedsittet så fort, og 35 kg/m3 ligger innenfor det som er skandinavisk standard for sofaer. 

Ryggputene er som regel mykere enn sitteputene, og Skjærgaard®-sofaene har ryggputer med en miks av fiberballer og kvernet skum. Det gir en kombinasjon av mykhet og fasthet for en god komfort og holdbarhet, og sofaputen holder dessuten godt på formen. For å beholde den fine formen lengst mulig , er det lurt å vende og snu sofaputene hver gang du støvsuger møbelet. 

Trekkene til putene kan rengjøres på håndvaskprogram i vaskemaskinen.

 

Nupping i møbeltekstiler

Visste du at det finnes en skala som angir grader av nupping, eller pilling som er et mer teknisk begrep?

Nupping på for eksempel sitteputer og sofaputer skjer fordi stoffet avgir overskuddsfibre fra overflaten av tekstilet. Dette betyr ikke at kvaliteten på sofaen er dårligere, men det kan være irriterende rent visuelt.

Også nupping testet med martindalemaskinen. Skalaen går fra 1 til 5, og hvor 5 er det beste med minst nupping. Sofaene fra Skjærgaard® ligger på 4-5 på nuppe-skalaen.

 

Falming av møbler

I et rom med mye lys, er det ikke til å unngå at interiør og møbler falmer før eller siden. Det aller beste er å forebygge falming, for eksempel ved å beskytte sofaen din mot direkte sollys, for eksempel ved å dra for gardinene eller dekke til sofaen når du er på jobb eller bortreist på ferie.

Men tekstiler kan også behandles med såkalt lysstabilisatorer slik at de er mer motstandsdyktige mot falming. Motstand mot falming, kalt lysekthet, har en skala som går fra 1 til 8. Våre sofaer ligger som regel på 4 som er en god verdi for møbler til hjemmebruk. 

 

Sofa - Vanlige spørsmål

5 tips til rengjøring av sofaen

Sørger du for å fjerne smuss, støv og flekker, har du en sofa som ser pen ut i laaaaang tid! Her er fem gode tips:

 1. Hvis du har kjæledyr eller små barn, er det lurt å velge slitesterkt stoff som er enkelt å rengjøre, som mikrofiber, lær eller kunstskinn.
 2. Har du en sofa i lysere nyanse, bør du være klar over at nye klær, slik som olabukser, kan inneholde overskuddsfarge som kan smitte over på sofaen.
 3. Før du fjerner eventuelle flekker på sofaen, bør du sjekke hva slags materialer din sofa er laget av og eventuelle råd fra sofaprodusenten når det kommer til rengjøring. Men prøv å fjerne flekken så fort som mulig før det trekker skikkelig inn i tekstilfibrene. Bruk en ren klut eller kjøkkenpapir for å trekke opp eventuell væske. Unngå å gni på flekkene slik at misfargingen sprer seg på et større område. Et godt råd her er å bruke flekkfjerner, deretter en børste for å skrubbe over flekken for så å støvsuge opp. Da unngår en å gni skitten ned i fibrene, men heller dra den rett ut av tekstilet.
 4. Mange av sofaene fra Skjærgaard® har avtagbare trekk som kan vaskes på håndvaskprogram i vaskemaskinen.
 5. Sørg for jevnlig støvsuging av sofaen, men fjern også støvet før du fjerner flekker eller rengjør. Da unngår du at støv og skitt endrer fargen. 

 

10 års garanti på alle Skjærgaard®-sofaer

Ved kjøp av sofa fra Sparmax, har du 10 års garanti mot ramme og fjærbrudd. Vi er kjent for å ha kort leveringstid og gode fraktordninger. Har vi møbelet på lager, får du det levert på døra innen 1-3 dager. 

For kunder på Østlandet, kan vi tilby montering av sofa. Vi har faste monteringspriser hvor frakt er inkludert.

 

Sofa - På tide å bytte?

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.