• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Årets utemøbler - våre 10 favoritter til sommerens uteområde

Er du på jakt etter nye hagemøbler? Her er 10 utemøbler som virkelig kan fornye uteområdet i sommer.

Hva slags utemøbler du velger når du fornyer uteområdet, gjenspeiler mest sannsynlig hva du liker best å gjøre hjemme på fine sommerdager og lune netter. For noen er sommeren synonymt med grilling og venner på besøk. Andre vil ha hagemøbler de kan slappe av i og la humla suse, eller en god og myk hagestol å slappe av i med en bok.

Hvilke utemøbler passer din uteplass?

Når du skal innrede uteplassen, bør du tenke over følgende:

 • Har du hage, terrasse eller balkong? Plassen du har til rådighet vil naturligvis være førende for hvilke hagemøbler du velger.
 • Hva bruker du (og familien) uteområdet til?
 • Stil og design. Hva passer best til uteplassen din, og hva liker DU best?
 • Hvordan er været og klimaet om sommeren?
 • Er det viktig at møblene er enkle å flytte?
 • Hva krever møblene av vedlikehold?
 • Hva finnes av garantier på utemøblene? Dette kan si noe om kvaliteten på hagemøblene du kjøper.

Trenger du litt inspirasjon? Her er våre 7 favoritter fra til ditt uteområde, enten det er hagen, terrassen og/eller balkongen:

1. Rund spisegruppe for mindre uteplasser

Et rundt bord er ekstra sosialt. Da vil alle være med i samtalen. Den naturfargede spisegruppen Villa har et rundt bord med en diameter på 119 cm. Her kan du servere en romantisk middag, spise frokost med familien eller nyte sommerkvelden med gode venner på besøk. Spisegruppen har plass til mange, men tar ikke så stor plass. Har du en større hage eller terrasse, kan spisegruppen kombineres med andre hagemøbler, slik som en sofagruppe, solstol eller et avslappende kafésett. f

Med bordet følger fem komfortable trådstoler som er lette og enkle å flytte og stable. Bordet er laget med HPL-plater i trefarge og har solide ben i antrasittfarget aluminium.

Den runde spisegruppen Villa er bordet i fargen natur/tre og antrasitt, og stolene i kunstrotting. Spisegrupper fra Villa kommer også i varianter med rundt bord på 150 cm i diameter og langbord på 220 cm, begge med seks medfølgende trådstoler.

Rund spisegruppe med 5 trådstoler og bord, med havutsikt

Villa - Rund spisegruppe 120 cm med 5 trådstoler i natur

2. Spiseplass med ekstra komfortable stoler

Bruk samme hagemøbler til både måltider, soling og avslapning, både utendørs, i vinterhagen eller utestuen. Karibia rund spisegruppe har seks solide stoler i kunstrotting hvor ryggen kan senkes. På et blunk forvandles spisestolen til en god solstol. De myke og tykke putene er laget i et det vannavvisende tekstilet Olefin som tåler mye sol uten at det blekes. Stoffet har også god motstand mot flekker, mugg og slitasje.

Bordet er perfekt når du har middagsgjester. Det har en heldekkende glassplate med et snurrebord på midten hvor middagstilbehør, krydder osv. kan stå. Snurrebordet kan også tas av om du ønsker det. Og trenger du solskjerming, er det et hull midt i bordet hvor du kan plassere en parasoll

Stolene leveres ferdig montert. Bordet kommer i to deler, men du monterer det enkelt på noen minutter.

Karibia rund spisegruppe kommer i flere naturfarger og ønsker du å matche med andre hagemøbler, finnes Karibia utemøbler i kunstrotting både som større spisegrupper, kafésett, hagestoler og puff.

Rund spisegruppe med bord og 6 rottingstoler, med skjærgårdsutsikt

3. Spiseplass med peisbord for ekstra stemning og varme

Er du glad i å sitte ute og nyte sommeren til langt ut på natten, kan et peisbord sette fyr på stemningen, bokstavelig talt. Det er både lekkert å se på og det varmer alle rundt bordet. Hos SparMax finner du Jamaica spisegruppe som består av et lekkert rektangulært peisbord og seks elegante stoler.

Peisbordet er en kilde til både koselig belysning og som varmekilde om sommerkvelden. Dette kommer til å bli det nye favorittstedet på uteplassen din! Du trenger ikke være bekymret for at noen skal brenne seg på gassflammene, for disse er innrammet av varmebestandig glass. Peisbordet har en keramisk glassplate og kommer med dekkplate du kan bruke når peisdelen ikke er i bruk. Gassflasken til bordet har praktisk og skjult oppbevaring under bordplaten. 

I tillegg til god stemning, skal du sitte godt. De tidløse og flotte reclinerstolene er av beste kvalitet og kan like godt brukes til å slappe av i solen som å sitte til bords. Stolene har behagelige puter, og med en knapp justerer du enkelt seteryggen opp eller ned. Stolene er ferdig montert.

Utendørs spisegruppe med peisbord og 6 stoler i aluminum, bed basseng og havutsikt bak

4. Praktisk og ryddig med en putekasse

En vanntett putekasse som tåler all slags vær, er et praktisk utemøbel. Her kan du lagre møbelputer, ungenes uteleker og annet som du vil ha unna, men likevel lett tilgjengelig. 

Selv om putekasser er praktiske og vanntette, så erfarer mange at dette utemøbelet ikke akkurat er en pryd i hagen eller på terrassen. Så hvorfor ikke kjøpe en putekasse som både gir god lagring og beskyttelse mot fuktighet, samtidig som oppbevaringsløsningen er fin å se på. Sjekk for eksempel Fredo XL putekasse i vedlikeholdsfri kunstrotting av god kvalitet. Den ekstra store putekassen er 158 cm lang, 79 cm bred og har en høyde på 100 cm. Fredo XL putekasse er enkel å matche med andre utemøbler og finnes i fargene gråmix, chocolate, natur.

Stor putekasse i gråmix rotting

5. Elegant og komfortabel solseng for late solskinnsdager

Finnes det noe bedre enn å legge seg rett ut på en solseng og bare ikke gjøre noen ting. En god solseng gir deg mulighet til å regulere hvordan du ligger, og den behøver hverken være stygg å se på eller vanskelig å flytte. 

Hos Sparmax finner du flotte solsenger av svært god kvalitet. Vi mener at sommeren bør nytes med andre, så hvorfor ikke gå for et solsengett med to solsenger og et lite bord til uteplassen. Én av våre absolutte favoritter er Jamaica solsengsett i pulverlakkert aluminium (antrasitt). De lette utemøblene gjør det enkelt å snu solsengene etter hvor solen står på himmelen, eller dra den inn i skyggen fra en parasoll eller et annet sted som tilbyr solskjerming. Solsengene har deilige puter som gjør at du ligger komfortabelt, og ryggen stilles enkelt ved å trykke på en knapp.

Hvis du er bekymret for at putene blir skitne, svette og får flekker av solkrem, kan vi berolige deg med at putetrekkene kan tas av og vaskes i maskin.

To solsenger med lite bord stående ved basseng med havutsikt bak

6. Lag sommerens beste kosekrok med kafésett

Komforten til utemøblene bør matche hva godstolen i stua tilbyr. En god stol du kan synke ned i, strekke ut bena og bare nyte sommeren, er kanskje alt du trenger for å få den avslappende og deilige sommeren du ønsker deg. Og får du en venn på besøk, er det godt å tilby en like god sitteplass for hen også. Et kafésett kan være tingen for deg, enten du har en mindre uteplass, eller du vil lage en god kosekrok i hjørnet av hagen, ved inngangspartiet til huset eller et annet sted i uteområdet ditt.

Et kafésett består av to stoler og et lite bord hvor du kan plassere kopper eller glass med noe godt drikke og en skål med litt snacks. For deg som liker å sitte ekstra mykt og komfortabelt, er Karibia Kafésett midt i blinken. Hagestolene har rammer i helsveiset aluminium og er laget i vedlikeholdsfri kunstrotting av god kvalitet. Utestolene har regulerbar rygg og en puff du kan slenge bena på. Reclinerstolene kan senkes langt ned, og putetrekkene er laget i stoffet Olefin. Dette er et vannavvisende tekstil med god beskyttelse mot falming i solen og mot flekker, mugg og slitasjen. Putetrekkene tåler forsiktig håndvask. 

Hos SparMax finner du også spisegrupper til utendørsbruk og i samme fargevarianter som kafésettene fra Karibia, så her kan du få matchende hagemøbler og et helhetlig inntrykk av uteplassen din. 
 

To reclinerstoler med puff, og lite kaffebord. I sjokoladefarget rotting

7. Sosial sone og spiseplass i ett!

Det er ikke alle forunt å ha en diger uteplass som kan deles inn i soner med en sofagruppe her, og en spiseplass der. Har du en hageflekk, platting eller terrasse med begrenset plass kan utemøbler som kombinerer flere typer bruk, være smart. En sofa med god sittehøyde og høy rygg kan for eksempel like godt brukes som spiseplass som et godt sted å bare slappe av med venner og familie. Her er San Juan hjørnesofa og bord i rotting et godt kombinasjonsmøbel for utendørs bruk. Denne spisegruppen består av en stor og vendbar hjørnesofa og et spisebord med herdet glassplate. 

Møblene er laget av vedlikeholdsfri og UV-beskyttet kunstrotting av god kvalitet. Putene er laget av olefin, et svært slitesterkt og flekkavvisende tekstil som tørker raskt. Putene har god motstand mot falming, mugg og slitasje.

Flott hjørnesofa med bord i gråmix rotting, med fjord og fjell i bakgrunnen

8. Sommerens smarteste utemøbel til fleksibelt bruk

Utemøbler til ulikt bruk sparer både plass og penger. Hva med at solsengene om dagen, blir til en hjørnesofa eller en sofagruppe med to 3-setere om kvelden? Så smart! Så enkelt! Kos Hagegruppe gir nettopp denne fleksebiliteten på uteplassen din. 

Muligheten til å kombinere og veksle mellom solseng og sofa, er supert for deg som har begrenset med uteplass og lagringsplass. Hagemøblene har aluminiumsrammer og er dermed lette og enkle å flytte på. De tykke putene har avtagbare trekk som kan vaskes på 30 grader.

Hjørnesofa i grå med 3 pynteputer, 2 små bord i front

9. Brukervennlig parasoll

Selv om du ligger stille på solsengen din, står ikke solen stille på himmelen. Men med en parasoll som enkelt kan roteres og tiltes, vil du alltid få skygge der du er. 

Sky tilt parasoll har en diameter på hele 350 cm. Den er superenkel å stille, dreie og vippe slik at du sikrer skygge der du ligger i solsengen, sitter i utesofaen eller nyter en deilig lunsj i spisegruppen med familien. Her skal alle få skygge og dét uten hindring fra en midtpol. 

Stor parasoll med sidehengt feste og stabil fot

10. Lenestol om vinteren, hagestol om sommeren

Noen utemøbler har et design og en kvalitet som gjør at de kan like godt fungere som stuemøbler om vinteren, som hagemøbler om sommeren. For deg som har liten mulighet til å vinterlagre møbler er dette spesielt praktisk.

ITEA lenestol og puff er inne- og utemøbel som er en pryd for ethvert hjem. Loungestolen og puffen er i eucalyptustre og har polyestertau i grått. Tauet er svært sterkt og tåler mye slitasje fra både bruk, vær og vind.

Lenestol i tre og tråder, med puff. Står på grus med murvegg bak
Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.