• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Dusjvegg, dusjnisje og dusjdør til alle bad

11 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

11 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

Med en dusjvegg, dusjnisje og eventuelt en dusjdør kan du lage en lekker løsning for akkurat ditt bad. Sparmax har et stort utvalg med flere størrelser og design. 

 

Har du et bad laget etter våtromsnormen, er det ingenting i veien for å velge en annen dusjløsning enn dusjkabinett. Hos Sparmax har vi dusjvegger, dusjnisjer og dusjdører som gjør at du kan lage dusjen du ønsker deg.

Mens et dusjkabinett tar mye plass og kan virke dominerende på et lite bad, tar dusjvegger mindre plass og oppmerksomhet slik at badet virker større og mer romslig.

Er du derimot usikker på om baderomsgulvet er helt tett, vil et dusjkabinett være en tryggere løsning.

 

Dusjvegg eller dusjnisje

Det er ikke så stor forskjell på en dusjvegg og en dusjnisje. 

En dusjvegg monteres på én eller to sider av dusjområdet, gjerne i kombinasjon med en dusjdør eller et dusjforheng for å begrense vannsprut. Dusjveggen kan være laget av glass, plast eller andre vanntette materialer, og kan være helt eller delvis gjennomsiktig. 

En dusjnisje refererer gjerne til et dusjområde som er avskjermet fra resten av baderommet. De kan være åpne, men det er også mange som velger å sette opp en eller flere dusjvegger og/eller en dusjdør for å skjerme området enda bedre. 

 

Dusjvegger i alle størrelser

Alle bad er forskjellige, og dermed er det ikke nødvendigvis en størrelse på dusjdør, dusjvegg eller dusjnisje som passer overalt. Vi har derfor et godt utvalg produkter i forskjellige størrelser. Bredden på dusjveggen kan variere fra 80 til 160 centimeter, så det finnes flotte produkter enten du har et lite bad eller du ønsker et luksuriøst dusjområde på det store familiebadet. 

Våre dusjvegger har solid innramming og er laget av herdet glass med flere års garanti, kan du føle deg trygg når du handler hos Sparmax. 

 

Hvordan lage en dusjnisje?

Å lage en dusjnisje med en dusjvegg eller dusjdør er ganske enkelt. Ofte vil man velge et område av badet som ligger litt for seg selv, enten som en eksisterende nisje eller du lager den selv dersom du har plass. Gulvet må naturligvis være tett og trygt å dusje på. Så kan du velge en dusjvegg eller dusjdør som passer. Ferdig! 

Våre dusjdører kan monteres begge veier, og på døren sitter det et håndtak og en håndklestang av rustfritt stål. 

Hos Sparmax har vi et godt utvalg av dusjdører og dusjvegger i flere størrelser og design. Disse kan reguleres med 5 cm opp eller ned i bredden slik at de enklere kan tilpasses din dusj.

 

Dusjvegg til badekar

Dersom du dusjer i badekaret ditt, kan en dusjvegg til badekar være praktisk for å slippe vannsøl mens du står i karet. En dusjvegg foran badekaret er også smart hvis du har barn som leker og spruter i badekaret. 

Hos Sparmax har vi flotte dusjvegger til badekar med håndtak på utsiden av glasset. Dusjveggen kan monteres til alle typer badekar. Den har en rett overflate som fukter mot silikonpakning på undersiden av glasset. 

Våre dusjvegger for badekar er 140 centimeter høye og 80 centimeter brede.

 

Skyvedør til dusjen

Skyvedør kan være en flott løsning på dusjdøren. Ved å velge en dør som glir langs en skinne i stedet for at den åpnes utover, sparer du plass på badet. Dette gjør skyvedørene ekstra godt egnet på mindre bad og bad der det er begrenset med plass foran dusjen. 

Med en skyvedør med bred åpning får du enkel tilgang til dusjen, noe som gjør denne løsningen nyttig for personer med begrenset bevegelsesevne. 

At skyvedører også gjør seg godt estetisk sett, er naturligvis heller ingen ulempe.

 

Slik bevarer du dusjveggen 

Hvis du vil bevare din dusjvegg lenge, er det viktig med god rengjøring og godt vedlikehold. Over tid kan det samle seg opp såperester, kalkrester og skitt på veggen og ved pakningene. Dette påvirker ikke bare utseendet, men kan også øke risikoen for mugg, sopp og skader på produktet. 

Her er noen tips til rengjøring og vedlikehold av dusjveggen din: 

 • Vask dusjveggen regelmessig med rengjøringsmidler egnet for materialet på dusjveggen. Her anbefaler vi vår ABC hygienepakke for dusj og baderom spesielt utviklet for dette.
 • Bruk klut eller svamp for å unngå riper på glasset.
 • Skyll dusjveggen med rent vann etter hver dusj. Da fjernes såperester.
 • Tørk over overflatene med en myk klut. Bruk også gjerne en nal for å fjerne vannet.
 • Sørg for god ventilasjon på badet. 

 

Husk dusjsett og/eller blandebatteri til dusj! Dette kan du bestille sammen med dusjveggene.

 

Renhold og vedlikehold av dusjen

I tillegg til at du unngår vannsøl, vil en dusjvegg gjøre det enklere for deg å holde dusjen ren. Mens et dusjforheng med tiden får flekker, som ikke går bort i vask, tørker du raskt vekk smuss, kalk og såperester fra dusjveggen. Har du en myk klut og gummiskrape lett tilgjengelig, kan du enkelt rengjøre dusjen etter hver dusj. 

 

Montering av dusjvegg

Så lenge vi har dusjveggen, dusjnisjen og/eller dusjdøren du ønsker deg på lager, vil du normalt sett få dusjløsningen levert på døren innen 1-3 dager. Og ønsker du hjelp med montering, kan du bestille dette dersom du bor på Østlandet. Frakt inkluderes i så fall i prisen for montering. 

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.