• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Velg en god seng for deg

Skjærgaard® kvalitetssenger


120 dagers prøvetid

Vi gir deg 120 dagers prøvetid på alle sengene våre!
Hvis du ikke sover fantastisk kan du bytte fasthet eller gjøre endringer gratis.


Prisgaranti

Vi har 30 dagers prisgaranti!
Dersom prisen endrer seg så vil vi oppdatere din pris.


Rask levering

Vi leverer på 1-3 virkedager!
Om ønskelig kan du også booke oppbæring / montering.

En god natts søvn starter med en god seng. Hos Sparmax finner du senger av høy kvalitet og med fantastisk liggekomfort.
 

Sengen er ditt viktigste møbel og en investering for søvnkvaliteten og dermed livskvaliteten. Men velge en seng kan være en utfordring, spesielt når det er så mange alternativer å velge mellom. Så bruk gjerne litt tid på å finne en seng som passer akkurat deg. Her får du noen gode innspill fra oss i Sparmax. 

Velg en seng som passer for deg

Før du går ut for å kjøpe en seng, er det noen ting du bør tenke over. For eksempel:

 • Hvor stor plass har du hjemme?
 • Hvem skal bruke sengen? 
 • Hva slags sovestilling foretrekker du/dere?
 • Har du problemer med vond rygg eller andre helseplager?
 • Hvilken stil og farge foretrekker du?
 • Hva er budsjettet ditt?
   

Hvor kan jeg kjøpe gode og rimelige senger?

Hos Sparmax selger vi ikke de billigste sengene, men du finner garantert en god seng med super kvalitet til en rimelig pris. For vi er eksklusiv forhandler av Skjærgaard®-senger hvor materialer fra ledende produsenter av fjærer, latex, skum og tekstiler er benyttet.  

Vår leverandør har kuttet bort dyre mellomledd og har samarbeidspartnere som gjør at du får en seng av høy kvalitet til en overkommelig pris.
 

Mange ulike typer senger

Det finnes ulike typer senger. Hos Sparmax fører vi et godt utvalg av kontinentalsenger, rammemadrasser, regulerbare senger og senger med oppbevaringsløsninger. Alle sengene fra Skjærgaard® kommer selvfølgelig i forskjellige størrelser.

I tillegg til senger, har vi et godt utvalg av fine sovesofaer i forskjellige størrelser og varianter, perfekt når du trenger en gjesteseng, eller om du bor på begrenset plass uten eget soverom. Velger du en sovesofa fra Sparmax, vil du både sitte OG sove godt.

Hva er forskjellen på kontinentalseng og rammemadrass?

En kontinentalseng er den optimale luksussengen. Våre Skjærgaard® kontinentalsenger har tre lag med madrasser: Nederst finner du en rammemadrass, så en hovedmadrass med pocketfjærer og øverst en overmadrass. Til sammen blir dette en seng med  super komfort og støtte til rygg, skuldre og hofter, og som passer til de fleste kropper. 
Kontinentalsengen er høy, noe som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av sengen. 

En rammemadrass er enklere og rimeligere enn en kontinentalseng. Rammemadrassen består av en ramme med en fjærmadrass og er et svært godt valg for deg som liker å ligge på en fast madrass. Denne typen seng veier ikke så mye og er, i motsetning til kontinentalsengen, enkel å flytte på. Våre Skjærgaard® rammesenger har også en 7-sone Therapy® pocketfjæring. Hovedmadrassen er 26 cm tykk og har mykere soner for skuldre og hofter, noe som gir støtte og avlastning der du trenger det når du sover.  Rammemadrassene kommer også med overmadrass. 

 

Praktisk seng med oppbevaringsplass

Mange opplever at det aldri blir nok oppbevaringsplass hjemme. Da er det lurt å utnytte plassen under senga. 

Hos Sparmax har vi Skjærgaard® senger med oppbevaring i mange ulike varianter og i delikate nyanser. Vi leverer både enkeltsenger og dobbeltsenger med oppbevaringsplass til for eksempel klær, ekstra dyner, puter og sengetøy. 
 

Regulerbar seng

Med en regulerbar seng du enkelt kan justere selv, er det lett å få den behagelige vinkelen på kne og hofter som føles behagelig. I tillegg kan du regulere hvor høyt du vil ligge med hode og/eller ben. 

Har du problemer med korsryggen når du sover på ryggen, kan du rett og slett heve sengen under knærne slik at ryggen får kontakt med underlaget. Og er du forkjølet, har halsbrann eller refluks, kan du heve overkropp og hode slik at du sover bedre. Liker du å lese eller se på en TV-serie før du legger deg, er det også behagelig å heve overkroppen og slippe å stappe opp med puter bak hode og nakke. 

Hos Sparmax har vi Skjærgaard® regulerbare senger for én og to personer. Madrassen har pocketfjærer og de samme syv komfortsonene som resten av sengene i vårt sortment. Dobbeltsengene består av to madrasser som kan justeres hver for seg for den optimale sovestillingen for begge. 

Alle de regulerbare sengene har en trinnløs elektrisk motor som er svært stillegående. Fjernkontrollen på Comfort sengene er med ledning, men du kan kjøpe en trådløs variant mot tillegg i pris. På Premium sengene er wireless kontroll inkludert i prisen.

 

Finn riktig størrelse på sengen

Valg av seng begrenses av størrelsen på soverommet, men selvfølgelig også ut fra hvem som skal bruke sengen. Er du alene, kan det holde med en seng på 75, 90, 120 i bredden, men selvfølgelig kan du velge en dobbeltseng om du liker ekstra god plass. Våre dobbeltsenger finnes i 140, 150, 160, 180 og 200 cm i bredden. 

Pass også på at du får god nok lengde på sengen. De fleste av våre Skjærgaard®-senger har en lengde på 200 cm, men vi har også kontinentalsenger på 210 cm. I kolleksjonen av senger med oppbevaringsløsning har vi også en Skjærgaard®-variant på 210 cm i lengde. 
 

Myk, hard eller medium fasthet på madrassen?

Madrassen er det aller viktigste for at en seng skal være god. Du får madrasser i ulik fasthet: hard, myk og medium.  Madrasser kan også ha både mykere og hardere soner slik at for eksempel korsryggen alltid er i kontakt med madrassen når du ligger på ryggen. Og når du ligger på siden, bør madrassen sørge for at ryggraden er rett.

Hovedmadrassene på alle våre Skjærgaard®-senger har 7-sone Therapy pocketfjæring. Dette gjelder for både kontinentalsenger, rammemadrasser, regulerbare senger og senger med oppbevaring. Hos Sparmax finner du også separate madrasser med de samme syv komfortsonene og pocketfjærer.
 

Hvilke egenskaper har madrasser med pocketfjæring?

En madrass med pocketfjæring innebærer at hver fjær er pakket inn i lommer av stoff. Dette reduserer støy, slitasje og bevegelse i madrassen. 

Ved hjelp av mange støttepunkter fordelt i madrassen, vil den forme seg etter kroppen din og gir den støtte og komfort slik at du ligger behagelig.
 

Ekstra sovekomfort med overmadrass

Ved å kombinere sengemadrassen med en overmadrass, kan du få den ultimate hvilestillingen og komforten. I tillegg vil en overmadrass beskytte hovedmadrassene mot skitt, flekker og slitasje, noe som forlenger levetiden til sengen din. Overmadrassen kan vaskes på 60 grader.

Hos Sparmax har vi tre varianter av Skjærgaard®-overmadrasser som er 8 cm tykke og kommer i forskjellige størrelser: Gelatex overmadrass, Tigertouch overmadrass samt MemoryFoam overmadrass som formes ved hjelp av kroppsvarmen din. Alle kommer også med splitt og som spesielt laget for regulerbare senger

Når du kjøper seng hos Sparmax, inkluderes en overmadrass i prisen. Ønsker du en annen variant, eller vil bytte ut din gamle overmadrass, kan du altså kjøpe en ny separat. 

 

Hvorfor er en god seng viktig for søvnen min?

Når du tilbringer så mye som en tredjedel av døgnet i sengen, er det klart at dette er et møbel som ikke bør handles på impuls i en billigkrok. For helsen din er rett og slett avhengig av god og tilstrekkelig søvn, og her kan sengen din ha mye å si.

En dårlig seng med feil madrass for din kropp, kan føre til urolig og dårlig søvn, gi ryggsmerter og en dårlig start på dagen.

En god seng med riktig madrass kan hjelpe deg å sove bedre, og dermed bidra positivt for helsen din. Blant annet vil god søvnkvalitet redusere risikoen for hjertesykdommer og diabetes. Den psykiske helsen er også avhengig av god søvn. 

 

Gjør soverommet lekkert med tilbehør til seng

Våre ulike sengemodeller kan kombineres med en flott gavl som gir soverommet et løft. Hos Sparmax har vi sengegavler av stoff i forskjellige nyanser av grått, brunt, beige og i sort.

Av annet tilbehør har vi sengebenker som matcher fargene på sengegavlene. Sengebenken har sitteplass kombinert med lagringsmuligheter under sittelokket. 

PS! For å matche sengegavlen, eller stilen og interiøret på soverommet, har du mulighet til å velge sengeben som passer når du bestiller sengen hos Sparmax. Noen kommer med som en del av prisen du betaler for sengen, mens andre leveres til en liten ekstrasum. 
 

Når bør jeg bytte seng?

Hvor lenge kan du egentlig forvente at en seng skal vare? Og når bør du bytte den?

Som en tommelfingerregel bør du bytte sengen din når det har gått 8-10 år. Dette gjelder uansett om du har en rammemadrass, en kontinentalseng eller en regulerbar seng. Men det er også noen faktorer som kan påvirke hvor lenge en seng vil vare. 

Hvis du deler seng med noen, vil sengen slites raskere enn om du sover alene. Dette skyldes at sengen må støtte to personer i stedet for én. Og dersom du har små barn eller kjæledyr som sover og leker i sengen, vil sengen etterhvert få slitasje og skader og som påvirker levetiden til møbelet. Husk at selv om sengen din ser ut til å være i god stand, kan den ha mistet støtten og komforten den en gang hadde. Hvis du våkner opp med smerter eller ubehag, eller hvis du merker at sengen din har synlige slitasjemerker, er det på tide å bytte den.
 

Lang prøvetid på sengene fra Sparmax

Velger du en Skjærgaard®-seng hos Sparmax, nyter du godt av 120 dagers prøvetid, for du vet ikke om sengen passer deg og kroppen din etter en natt. Ofte tar det både to og tre uker for å venne seg til sengen og kjenne etter om den virkelig passer og gir deg den gode søvnen. Er du ikke fornøyd, kan du bytte fasthet og gjøre endringer uten ekstra kostnader. 

Sparmax setter alltid kvalitet høyt og har utvidet garanti på de fleste produkter. Våre senger har ekstra lang garanti på 25 år mot ramme og fjærbrudd.

Vi leverer din nye seng på døren innen få dager dersom vi har sengen på lager. Ønsker du hjelp til montering, kan vi bistå dersom du bor i Østlandsområdet.

Og har du muligheten, er du selvfølgelig velkommen til vår butikk på Hønefoss hvor du også kan se og prøve senger og hente kostnadsfritt.
 

Seng

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.