• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Masse for pengene

Hagemøbler og utemøbler

De flotteste hagemøbler i 2022

Fine og funksjonelle hagemøbler gir muligheten til å flytte den deilige komforten inne fra stuen og ut under åpen himmel så snart været tillater det. Solhungrige nordmenn ønsker å være ute så mye som mulig når klimaet tillater det, og hva er da bedre enn å ha en spisegruppe eller sofagruppe i deilig kvalitet på uteplassen sin? 

Sparmax har Norges største utvalg av hagemøbler og utemøbler, hos oss finner du noe for en hver som gjør at du kan sitte ute og nyte sommeren.

Her kan lange lyse dager og lune netter nytes med familie eller venner – i praktiske utemøblerOm drømmen er rottingmøbler eller hagemøbler i aluminium, moderne design eller klassisk design, liten eller stor uteplass, balkong eller terrasse – hos Sparmax finner du et hagemøblene som passer akkurat deg og din uteplass.

Sparmax har i tillegg Norges desidert beste garanti på alle hagemøbler og utemøbler – hele 10 års garanti!

SE OGSÅ:  Stort utvalg av spisegrupper og sofagrupper.

Velg blant parasoller, plantepotter og utekjøkken som gir muligheter for skape en unik uteplass med meget hyggelig atmosfære.

Hagemøbler i kunstrotting

Våre hagemøbler i kunstrotting er perfekt for det norske klimaet da de tåler mye og har lang levetid. Dette er hagemøbler som i praksis er vedlikeholdsfrie og som kan stå ute hele året. Perfekt for de som ikke har plass til å lagre dem inne! Utemøbler i rotting trenger en ikke male, pusse eller olje, alt en trenger tenke på er å holde dem rene og pene.

Veldig mange aktører selger hagemøbler i rotting og utvalget er veldig stort både i kvalitet og pris. Derfor kan det være lett å gå seg vill i all informasjon en kommer over og vanskelig å velge det som en kjenner er riktig for seg. Vi vil derfor gi deg noen enkle tips til ting å se etter når du velger dine hagemøbler i rotting.

En hovedregel er at pris og kvalitet henger sammen – en får ofte det en betaler for.

 • Det er viktig at rammen på møbelet er laget av materialer som ikke ruster og som er solide og stabile. Alle rottingmøbler levert av SparMax har aluminiumsrammer som er stabile og som aldri vil ruste.
 • Videre finnes det utallige varianter av kunstrotting. De billigste falmer og sprekker opp etter kort tid, mens de bedre variantene holder seg like pene år etter år. Alle våre rottingmøbler leveres med gjennomfarget-rotting som er UV beskyttet, noe som gjør at de ikke falmer eller sprekker opp og holder seg like fine i mange mange år.
 • Videre er det viktig at tekstilene som brukes er av god kvalitet, at de tåler en del regn og at de ikke falmer i solen. Igjen: her er det meget stor forskjell på billige og dyre tekstiler. Alle våre rottingmøbler leveres med tykke puter i kaldskum (8-12 cm tykke puter) som har Olefin tekstil på alle putetrekk.

Olefin er et spesiallaget tekstil hvor hver tråd er spesialbehandlet før tekstilet blir til. Olefin er meget lett, veldig slitesterkt, har meget god beskyttelse mot falming/sollys, motstandsdyktig mot flekker, tåler mye fukt, tørker veldig lett, er brannhemmende og brukes for eksempel mye innvendig i biler på grunn av de mange egenskapene nevnt ovenfor. 

De aller fleste i bransjen er enige om at Olefin er det beste tekstilet for hagemøbler. Vi anbefaler uansett å bruke impregnering på alle tekstiler for økt beskyttelse mot flekker og sollys.

Avbildet: Sun Daybed

Vedlikehold av rottingmøbler

Selv om vi har vedlikeholdsfrie hagemøbler, er det noen tips det er greit å ta med seg for å holde de pene så lenge som mulig:

 • Vi anbefaler å bruke rent vann, for eksempel hageslangen for å spyle møblene rene. En myk børste er et godt hjelpemiddel også, men anbefaler ikke høytrykkspyler da denne kan skade rottingen. Vær forsiktig med såpe eller andre etsende rengjøringsmidler som kan skade rottingen.
 • Selv om rottingmøblene kan stå ute hele året, vil det uansett være lurt og forlenge levetiden på møbelet om en bruker et tilpasset overtrekk til hagemøbler når møblene ikke er i bruk.
 • Selv om putetrekkene i Olefin er vann-resistente er de ikke vanntette. Putene bør derfor oppbevares innendørs i dårlig vær eller i en egnet vanntett putekasse.

Hagemøbler i aluminium

Hagemøbler i aluminium blir bare mer og mer populære i Norge. Dette kommer mye av at materialet er lett i vekt, er vedlikeholdsfritt og samtidig veldig sterkt. Selv om det kan være store hagegrupper en kjøper er de utrolig lette i vekt og dermed enkle å flytte rundt om en ønsker det.

En annen ting er at aluminium leder godt varme slik at en ikke brenner seg på det selv om det står i dirkete sollys selv midt på sommeren. Alle våre aluminiums møbler kommer med pulverlakkert rammer, noe som gir høy kvalitet og den beste holdbarheten markedet kan tilby.

Våre hagemøbler i aluminium er stilfulle og trendy. Med varianter i hvit og sort aluminium med tykke gode puter i flott Olefin Textil får en hos oss en spisegruppe, sofagruppe, kafesetthagestoler eller solsenger i flotte design en ikke vil bli lei av. Våre hagemøbler i aluminium passer like godt på plattingen som på en liten balkong, terrasse eller hytten. Materialene er resirkulerbare og gjør dette til et bærekraftig produkt.

Avbildet: Florida loungegruppe

 

Vedlikehold av utemøbler i aluminium

Selv om aluminium er mer eller mindre vedlikeholdsfritt er det uansett små ting en kan gjøre for å forlenge levetiden på sine hagemøbler i aluminiumAluminium ruster som kjent ikke, men om det jevnlig kommer i kontakt med saltvann, salter eller legeringer av andre metaller, kan det oppstå korrosjon. Likevel er aluminium det foretrukne materiale for dem som ønsker hagemøbler som skal stå ved sjøen.

Vi anbefaler at en vasker sine aluminiumsmøbler med ferskvann om du bruker dem i nærheten av saltvann. Salt er generelt skadelig for alle hagemøbler. Får du riper i lakken skader eller sår i aluminiumen, anbefaler vi at en behandler dem med en tynn olje – det samme gjelder skruer og bolter osv som ikke er av aluminium, da vil de holde seg fine og kan dermed stå ute hele sesongen.

Selv om aluminiumsmøbler i praksis kan stå utendørs hele året, anbefales det å lagre dem innendørs om en har muligheten for det. Dette fordi det kan på vinterstid komme vann i rammene, fryser dette kan frostspreng skade rammeverket. En slik skade vil da ikke dekkes av vår garanti.

Vi anbefaler å vaske dem med ferskvann, la dem tørke skikkelig, for så å sette dem tørt. Om du må lagre dem ute så pass på at drenerings hullene på alle rammene står riktig vei så eventuelt vann kan renne ut, og gjerne under et heldekkende regntrekk, så kan de lagres utendørs hele året. Et godt vedlikehold setter prikken over i'en.

Vårt fokus er å gi deg som kunde god kvalitet og mest for pengene. Med vår 10 års markedsledende garanti trenger du ikke bekymre deg over billige utemøbler i lav kvalitet som raskt må byttes ut.

Dine nye utemøbler finner du hos oss!

Bor du i Danmark og vil købe havemøbler? Du kan finde havemøbler i vores danske butik sparmax.dk.
Bor du i Sverige och vill handla trädgårdsmöbler? Du hittar trädgårdsmöbler i vår svenska butik sparmax.se.

Copyright © 2022 Sparmax AS. All rights reserved.