• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Masse for pengene

Hagemøbler og utemøbler

De flotteste hagemøbler i 2023

Fine og funksjonelle hagemøbler gir muligheten til å flytte den deilige komforten inne fra stuen og ut under åpen himmel så snart været tillater det. Solhungrige nordmenn ønsker å være ute så mye som mulig når klimaet tillater det, og hva er da bedre enn å ha en spisegruppe eller sofagruppe i deilig kvalitet på uteplassen sin? 

Sparmax har Norges største utvalg av hagemøbler og utemøbler, hos oss finner du noe for enhver som gjør at du kan sitte ute og nyte sommeren, omringet av din personlige stil, enten du har stor eller liten plass.

Her kan lange lyse dager og lune netter nytes med familie eller venner – i praktiske utemøbler som passer deg. Om drømmen er rottingmøbler eller hagemøbler i aluminium, moderne design eller klassisk design, liten eller stor uteplass, balkong eller terrasse – hos Sparmax finner du hagemøblene som passer akkurat deg og din uteplass.

Sparmax har i tillegg Norges desidert beste garanti på alle hagemøbler og utemøbler – hele 10 års garanti! Det skal være trygt å kjøpe møbler hos oss, slik at du slipper å bekymre deg for at de skal gå i stykker. Du kan lese mer om vår garantiordning her!

SE OGSÅ:  Stort utvalg av spisegrupper og sofagrupper.

Velg blant parasoller, plantepotter og utekjøkken som gir muligheter for å skape en unik uteplass med meget hyggelig atmosfære.

Hagemøbler i kunstrotting

Våre hagemøbler i kunstrotting er perfekt for det norske klimaet da de tåler mye og har lang levetid. Dette er hagemøbler som i praksis er vedlikeholdsfrie og som kan stå ute hele året. Perfekt for de som ikke har plass til å lagre dem inne! Utemøbler i rotting trenger en ikke male, pusse eller olje, alt en trenger tenke på er å holde dem rene og pene.

Veldig mange aktører selger hagemøbler i rotting og utvalget er veldig stort både i kvalitet og pris. Derfor kan det være lett å gå seg vill i all informasjon en kommer over og vanskelig å velge det som en kjenner er riktig for seg. Vi vil derfor gi deg noen enkle tips til ting å se etter når du velger dine hagemøbler i rotting.

En hovedregel er at pris og kvalitet henger sammen – en får ofte det en betaler for.

 • Det er viktig at rammen på møbelet er laget av materialer som ikke ruster og som er solide og stabile. Alle rottingmøbler levert av SparMax har aluminiumsrammer som er stabile og som aldri vil ruste.
 • Videre finnes det utallige varianter av kunstrotting. De billigste falmer og sprekker opp etter kort tid, mens de bedre variantene holder seg like pene år etter år. Alle våre rottingmøbler leveres med gjennomfarget-rotting som er UV beskyttet, noe som gjør at de ikke falmer eller sprekker opp og holder seg like fine i mange mange år.
 • Flettingen på rotting har noe å si! Generelt kan man si at jo tettere flettingen er, jo høyere kvalitet har rottingen, og jo lengre vil den vare.
 • Videre er det viktig at tekstilene som brukes er av god kvalitet, at de tåler en del regn og at de ikke falmer i solen. Igjen: her er det meget stor forskjell på billige og dyre tekstiler. Alle våre rottingmøbler leveres med tykke puter i kaldskum (8-12 cm tykke puter) som har Olefin tekstil på alle putetrekk.
   

Hva er Olefin?

Olefin er et spesiallaget tekstil hvor hver tråd er spesialbehandlet før tekstilet blir til. Olefin er meget lett, veldig slitesterkt, har meget god beskyttelse mot falming/sollys, motstandsdyktig mot flekker, tåler mye fukt, tørker veldig lett, er brannhemmende og brukes for eksempel mye innvendig i biler på grunn av de mange egenskapene nevnt ovenfor. 

De aller fleste i bransjen er enige om at Olefin er det beste tekstilet for hagemøbler. Vi anbefaler uansett å bruke impregnering på alle tekstiler for økt beskyttelse mot flekker og sollys.

Solsenger ved et basseng

Avbildet: Sun Daybed

Vedlikehold av rottingmøbler

Selv om vi har vedlikeholdsfrie hagemøbler, er det noen tips det er greit å ta med seg for å holde de pene så lenge som mulig:

 • Vi anbefaler å bruke rent vann, for eksempel hageslangen for å spyle møblene rene. En myk børste er et godt hjelpemiddel også, men anbefaler ikke høytrykkspyler da denne kan skade rottingen. Vær forsiktig med såpe eller andre etsende rengjøringsmidler som kan skade rottingen.
 • Selv om rottingmøblene kan stå ute hele året, vil det uansett være lurt og forlenge levetiden på møbelet om en bruker et tilpasset overtrekk til hagemøbler når møblene ikke er i bruk. Dette sørger for at møblene varer så lenge som overhodet mulig, i all slags vind og vær!
 • Selv om putetrekkene i Olefin er vann-resistente er de ikke vanntette. Putene bør derfor oppbevares innendørs i dårlig vær eller i en egnet vanntett putekasse. Vi har flere utekasser i rotting, slik at du kan matche utemøblene med putekassen din.
Dame som vasker glassplaten på et hagebord

Stor eller liten uteplass?

Det finnes mange ulike uteplasser i dette vidstrakte landet, fra små bybalkonger til frodige hager. Felles for alle er at de nytes best hvis man har en god planløsning på utemøblene! Hos oss finner du hagemøbler i ulike størrelser og bruksområder, slik at du kan lage den perfekte løsningen for deg. Har du f.eks. en balkong kan det være smart å kombinere puteoppbevaring og sitteplass i ett og samme møbel, slik at du får utnyttet plassen på best måte. 

Har du en hage med god plass derimot, vil vi anbefale å fylle den rikelig, slik at den ikke ser tom ut. Skap ulike soner i hagen din, til ulike formål. Et utekjøkken vil naturligvis stå best sammen med borddekningen, mens hengekøyer eller solsenger kan flyttes for seg selv i en fredelig krok av hagen.

Bruk gjerne utepotter med planter for å skille de ulike sonene fra hverandre, slik at man får en naturlig “sti” gjennom hagen. I nærheten av et utekjøkken passer det perfekt å dyrke urter, mens herlige duftplanter som lavendel eller roser egner seg perfekt i nærheten av en hengekøye, slik at du kan nyte den avslappende aromaen mens du slapper av i solen.

Har du ingen hage, mens ønsker deg fortsatt planter? Fortvil ikke, det er mange planter som trives veldig godt på balkonger! Her kan det være lurt å tenke plasseffektivt, og velge klatreplanter som kan bevege seg opp etter en vegg. Balkongkasser er også er perfekt valg for byfolk med grønne fingre!
 

Om Sparmax

Vårt fokus er å gi deg som kunde god kvalitet og mest for pengene. Med vår 10 års markedsledende garanti trenger du ikke bekymre deg over billige utemøbler i lav kvalitet som raskt må byttes ut.

Er du en av de som foretrekker å se varene med egne øyne før du kjøper dem? Da bør du ta turen innom vårt varehus! Vi holder til på Hensmoen i Hønefoss, bare 50 minutter unna Oslo. Du kan også handle på nett, og hente dine varer her, om det passer deg best.

Bor du ikke i nærheten av Hønefoss? For å være sikre på at våre kunder er fornøyde, tilbyr vi alle våre kunder en fast lav fraktpris på kun 990,- hele veien hjem! Det blir ikke bedre!
(OBS - Nord-norge har egne satser, dette blir beregnet i kassen).


Dine nye utemøbler og mye mer finner du hos oss!

Bor du i Danmark og vil købe havemøbler? Du kan finde havemøbler i vores danske butik sparmax.dk.
Bor du i Sverige och vill handla trädgårdsmöbler? Du hittar trädgårdsmöbler i vår svenska butik sparmax.se.

Copyright © 2023 Sparmax AS. All rights reserved.