• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Infrarød varmeovn

Panelovn

11 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

11 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

En infrarød varmeovn er en effektiv og trygg varmekilde som passer i de fleste hjem. Panelovnen kan enkelt festes på veggen, i skråtak og tak.

 

Velger du en infrarød varmeovn, også kalt infrarød panelovn eller IR-panel, får du en oppvarming som sparer deg for både energiforbruk og dermed penger. 

 

De infrarøde panelovnene hos Sparmax har avansert teknologi og gir rask oppvarming av rommet. Energieffektive løsninger gjør at du bruker mindre strøm enn med vanlige varmeovner. Kontrollert fordeling av varmen og evnen til å tilpasse seg forskjellige romstørrelser, gjør våre IR-panel til et ideelt valg. Det er ikke rart at denne trygge og elegante løsningen for oppvarming slår an i stadig flere hjem.

 

Infrarød varmepanel, varmeovn

 

Hva er en infrarød varmeovn?

En infrarød varmeovn bruker infrarød stråling til å varme opp hjemmet ditt på en effektiv måte. 

I motsetning til de “vanlige” varmeovnene og panelovnene, varmer ikke den infrarøde varmeovnen opp luften i rommet. I stedet avgis usynlige, og helt ufarlige, stråler som absorberes av gjenstander og personer som befinner seg i rommet. Dette fører til en behagelig varmefølelse, og kan være mer energieffektivt sammenlignet med tradisjonelle ovner.

IR oppvarming

Varme til alle rom i huset

Her hos Sparmax finner du et utvalg av infrarøde varmeovner til gode priser. Vi har varmeovner som passer til dine behov, om det enten er et stort rom som krever mye varme, eller om du ønsker en liten infrarød panelovn som passer under det vinduet i gangen. Enten du ønsker å varme opp et kjellerrom, stue eller et lite inngangsparti, tilbyr Sparmax infrarøde varmeovner som kombinerer kvalitet, effektivitet og stil.

 

7 grunner for å velge infrarød panelovn?

Det er mange fordeler ved infrarøde panelovner, Her er 7 av dem: 

1. Infrarøde varmeovner er bra for inneklimaet

En infrarød ovn brenner ikke oksygen for å skape varme og du slipper oppvirvling av støv. De infrarøde varmepanelene er nemlig helt lukket og brenner ikke støv. 

2. Energieffektive varmeovner

Energieffektivitet: Infrarøde varmeovner er mer energieffektive enn tradisjonelle ovner, da de varmer opp objekter direkte i stedet for å varme opp luften. Dette gir også et svært lite varmetap ved utlufting, da du ikke lufter ut all varmen. Dette sparer strøm og penger på sikt. I tillegg er det ikke nødvendig å varme opp hele rommet, da du i stedet kan sørge for at kun spesielle områder/flater blir oppvarmet.

3. Behagelig infrarød varme

Infrarød varme gir en behagelig og jevn varmefølelse. Den kan sammenlignes med varmen fra solen.

4. Jevnere spredning av varme i rommet

Ved oppvarming via gass eller peis er det ca. 18°C forskjell fra gulv til tak, og ved elektrisk oppvarming er det ca. 7°C. Ved infrarød oppvarming er det kun ca. 2°C forskjell fra gulv til tak, og dermed en mye bedre distribusjon av varme i rommet.

5. Ingen trekk

Infrarøde varmeovner forårsaker ikke trekk, noe som kan være gunstig for personer med allergi eller astma.

6. Rask oppvarming

Infrarøde varmeovner varmer opp objekter raskt, noe som kan være praktisk i rom som brukes innimellom.

7. Lydløst og vedlikeholdsfritt

Infrarøde panelovner er stillegående i drift og krever minimalt vedlikehold.

 

Hvor mye strøm kan jeg spare med infrarød varme?

Infrarøde panelovner (IR-panel) kan henges på veggen og varmer huset i "soner". Den infrarøde varmen reflekteres og "spretter" på vegger og tak i vinkler og når ut i hele rommet. Varmen absorberes så i vegger, gulv og tak, noe som gir en svært lun og god varme. 

En infrarød ovn krever også lavere watt enn konvensjonelle varmeovner, og du sparer ca. 30 prosent i energiforbruk sammenlignet med vanlige elektriske ovner.

I store rom, for eksempel i stuen, anbefales det å ha to mindre ovner enn én stor slik at varmefordelingen blir jevnere og bedre.

 

Plassering av infrarøde panelovner

Infrarøde varmeovner gir en behagelig og effektiv varmekilde, men for å få mest mulig ut av dem, er det viktig å plassere dem riktig. Infrarøde varmeovner er fleksible når det kommer til plassering. Våre sorte og hvite IR-panelovner kan nemlig plasseres både:

 • på veggen
 • i taket
 • frittstående på gulvet

 

Nyere infrarøde varmeovner kommer i et design som blender inn i rommet, enten ovnen er i taket eller på veggen.

 

Elektriske panelovner eller infrarøde varmeovner?

Infrarøde varmeovner koster ofte noe mer enn elektriske panelovner. Men dette sparer du etter hvert inn med mindre strømforbruk. 

IR-panelovner varmer opp objekter direkte, i stedet for å varme opp luften i rommet. Dette kan føre til betydelige energibesparelser, da det tar mindre energi å varme opp objekter enn å varme opp luft.

I tillegg er infrarøde ovner ofte mer effektive i mindre rom, da de kan varme opp et bestemt område raskt og effektivt. De er også kjent for å gi en mer behagelig varme enn elektriske panelovner, fordi de infrarøde panelovnene ikke forårsaker trekk eller ubehagelig temperaturfordeling.

For å velge den mest energieffektive ovnen for deg, er det viktig å vurdere dine behov og budsjett. Infrarøde ovner kan være et godt alternativ for de som ønsker en effektiv og behagelig varmekilde, men det er viktig å sammenligne forskjellige ovner og velge den som passer best for dine behov.

 

Gulvstativ og termostat

Hos Sparmax har vi nyttig tilbehør til infrarøde varmeovner. Vi har monteringssett for tak, og gulvstativ i aluminium for deg som vil plassere ovnen fritt på gulvet. 

Vi har også trådløs termostat med mottaker for styring av IR-panelovnene og trådløs mottakerplugg for styring av elektriske varme.

 

Frakt og levering av IR-panelovner

I nettbutikken vil du raskt se om den infrarøde varmeovnen du ønsker deg er på lager. Da vil det ta kun 1-3 dager før du har ovnen levert på døra. 

Les mer om bestilling, frakt, levering og kontaktinformasjon på våre nettsider

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.