• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Finn blandebatteri til dusj hos Sparmax

13 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

13 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

Få en god dusjopplevelse med våre termostatstyrte blandebatteri til dusj. Våre dusjbatterier fra blant annet Grohe, sikrer deg en jevn og god temperatur på vannet.

 

Husker du de gamle dusjene uten blandebatteri hvor du måtte styre mengden kaldt og varmt vann med to ulike kraner? Dagens blandebatteri til dusj har gjort alt så mye enklere. Dusjbatteriet gjør at du fininnstiller temperaturen enkelt med ett håndtak.

 

Hva er et blandebatteri 

Blandebatterier er designet for å regulere og blande varmt og kaldt vann før det strømmer ut av kraner eller dusjhoder. En følsom termostat sørger for å tilpasse seg endringer i temperatur og trykk så raskt at du ikke merker noe. På den måten holder vannstrålen den temperaturen du ønsker gjennom hele dusjen. 

 

Blandebatteri til dusj og badekar

Hos Sparmax får du blandebatterier i forskjellige størrelser, design, materialer og varianter. Vi har blandebatterier til dusj og badekar. I tillegg finner du kombinerte blandebatteri for badekar og dusj. 

Det meste i batteri-sortimentet er i krom, men du finner også svarte dusjbatteri og servantbatterier i både hvitt og svart. 

 

Blandebatterier fra Grohe - ekstra kvalitet på badet

I nettbutikken finner du flere produkter fra det tyske kvalitetsmerket Grohe, blant annet blandebatterier til kjøkkenvasker og servanter. Dusjbatteriene fra Grohe har en rekke smarte funksjoner som gjør dusjen ekstra behagelig og dessuten trygg med hensyn til vanntemperatur. 

 

Termostatstyrt blandebatteri til dusj

Våre dusjbatterier er enten trykkstyrt eller termostatstyrt. Forskjellen er hvordan vanntemperaturen reguleres. 

Termostatstyrte dusjbatterier har en innebygd termostat som sørger for å opprettholde en konstant vanntemperatur. Hvis temperaturen endres, for eksempel ved en trykkendring i vannforsyningen eller bruk av andre kraner i huset, justerer termostaten automatisk blandingsforholdet mellom varmt og kaldt vann. Dermed opprettholdes den forhåndsinnstilte temperaturen.

 

Trykkstyrt dusjbatteri

Endringer i trykket i vannforsyningen kan påvirke temperaturen på vannet som kommer ut av batteriet. Trykkstyrte dusjbatteri regulerer vanntemperaturen ved å tilpasse blandingsforholdet mellom varmt og kaldt vann i samsvar med trykkendringer.

Denne varianten av blandebatterier til dusj er vanligvis rimeligere enn termostatstyrte alternativer. Imidlertid kan det være mindre nøyaktig når det gjelder å opprettholde en konstant temperatur, spesielt hvis det er store trykkvariasjoner i vannforsyningen.

 

Forskjell på armatur og blandebatteri

Selv om begrepene armatur og blandebatteri noen ganger brukes om hverandre, refererer de til forskjellige ting. 

Armatur er et overordnet begrep som inkluderer alle enheter som kontrollerer vannstrømmen, slik som kraner, dusjhoder og blandebatterier.

Et blandebatteri er en del av armaturet og har som oppgave å justere temperaturen på vannet.

 

Hvor lenge varer et blandebatteri?

De fleste blandebatterier varer i mellom 10 og 15 år, men dette kommer litt an på hva slags blandebatteri du kjøper og til hvilken kvalitet. 

For å sikre lang levetid og optimal ytelse av blandebatteriet, er det viktig å vedlikeholde det på en god måte. Her er noen tips som kan bidra til at du har blandebatteriet ditt lenge.

 

Regelmessig rengjøring

Hold blandebatteriet rent ved å tørke det av regelmessig med en myk klut. Ikke bruk sterke rengjøringsmidler da de kan skade overflaten. Unngå helst å bruke børste eller skuresvamp. 

 

Unngå overbelastning:

Ikke bruk unødig kraft når du justerer håndtakene. Overdreven kraft kan føre til slitasje på ventilene over tid.

 

Kontroller for lekkasjer

Sjekk jevnlig for eventuelle lekkasjer rundt blandebatteriet og tetninger. Hvis du oppdager en lekkasje tidlig, kan det forhindre større problemer.

 

Fjern kalkavleiringer

Hvis det er hardt vann i området du bor, kan det oppstå kalkavleiringer. Disse fjerner du ved å bruke eddik eller en kalkoppløser. 

 

Kan jeg montere blandebatteriet til dusjen selv?

Med mindre du vet hva du gjør, bør du få en rørlegger eller andre med god kunnskap til å montere dusjbatteriet. Går det galt, kan det nemlig bli ganske dyrt, især dersom du får fuktskader i gulv og/eller vegger. 

Bor du i Østlandsområdet, kan du bestille montering når du kjøper blandebatteriet. Da er frakt inkludert i prisen. 

Sparmax er direkteimportør av produktene vi selger i Norge, og vi kutter mellomleddene. Dette gir en uslåelig kombinasjon av pris og kvalitet. 

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.