• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Sakkosekk - hjemmets allsidige møbel

6 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

6 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

Sakkosekk, saccosekk, sittesekk eller sittepute - kjært barn har mange navn! Men én ting er i alle fall sikkert: Det er lite som er så behagelig som å synke ned i en deilig  sakkosekk, som former seg perfekt etter kroppen. 

Sakkosekken har i flere tiår vært en favoritt på TV-rom, barnerom og i stuer, og det er ikke rart. Ikke bare er den god å sitte i, den ser skikkelig dekorativ ut også!

 

Hva er en sakkosekk?

En sakkosekk er en sekkestol som utgjør en uformell og avslappende sitteplass. Navnet har den fått fra det italienske ordet sacco, som betyr sekk. 

Sakkosekken består som regel av et yttertrekk laget av vinyl, tekstil eller hud, og den er fylt med bittesmå kuler. Det er dette som gir sakkosekken dens myke og formbare karakter. 


5 grunner for å skaffe seg en sakkosekk

Det er mange fordeler med en sakkosekk. Her er noen av dem: 

Komfort: Den myke og formbare strukturen til sakkosekker gir en unik grad av komfort. Materialet tilpasser seg kroppsformen og gir en avslappende opplevelse.

Allsidighet: Sakkosekker er allsidige og kan brukes “overalt”, i stua, på tenåringsrommet og barnerommet, på terrassen og i hagen.

Støtte: Selv om de kan virke ustrukturerte, gir sakkosekker støtte til kroppen og lar ryggraden slappe av i en naturlig posisjon.

Enkel å rengjøre:  Sakkosekkene fra Sparmax har avtagbare trekk som kan vaskes. De er også enkle å tørke av med fuktig klut ved behov. 

 

Hva inneholder sakkosekken?

Hos Sparmax kan du kjøpe sakkosekker med eller uten fyll.

EPS-kulene som er fyllet i sakkosekken, gjør den lett å flytte samtidig som den vil tilpasse seg kroppen til den som sitter i møbelet. 

Sakkosekkene fra ChillMAX måler 140x180 centimeter, og trekket er laget av 420D Polyester med PVC-coating. Innertrekket er laget av netting og lukkes med en glidelås, slik at kulene ikke renner ut hvis du åpner sekken. 

Yttertrekket har borrelås og glidelås på kortsiden og tåler røft bruk. 

Sakkosekkene fra ChillMAX er også enkle å rengjøre, og hvis du blir lei fargen, kan du kjøpe et nytt trekk i en ny farge. 

 

Hva brukes sakkosekken til?

Sakkosekken brukes kanskje aller mest til avslapning og lek. Den er imidlertid også perfekt som erstatning for tradisjonelle stoler og sofaer. Den kan plasseres både innendørs og utendørs og kan enkelt flyttes rundt etter behov. Dette er midt i blinken hvis du for eksempel trenger en ekstra sitteplass til filmkvelden i stua, eller grillfesten i hagen. 

Har du et kjæledyr som liker å ligge mykt, er det stor sjanse for at også hunden eller katten setter pris på din nye sakkosekk. 

 

Sakkosekk til barn

Sakkosekken er helt klart en favoritt blant barna. Sittesekkene kommer ofte i morsomme farger, og den lekne fasongen gjør at barna elsker å slenge seg ned i en dem. 

Fordi sakkosekken er enkel å rengjøre, gjør den perfekt til bruk på barnerommet. Du tørker bare over flekken med en fuktig klut, og sakkosekken ser ren og fin ut igjen!

Våre ChillMax sakkosekker er laget i robust og slitesterkt stoff og tåler mye lek og hopping.

 

Kan jeg bruke sakkosekken ute?

Sakkosekkene fra ChillMAX fint utendørsbruk, i hagen, på terrassen eller plattingen. Trekket er laget i et vanntett materiale, men vi anbefaler å legge den under tak eller ta den inn i perioder med mye regn eller om du er borte.

 

Hvem fant opp sakkosekken?

Sakkosekken ble oppfunnet allerede på slutten av 60-tallet. Den italienske designer-trioen Cesare Paolono, Franco Teodoro og Piero Gatti presenterte sitt nye design Sacco i 1968, og den skilte seg kraftig ut fra datidens formelle og strukturerte møbler. 

Sakkosekken ble raskt en hit, og populariteten har holdt seg helt til i dag. Nå finnes det mange forskjellige varianter på markedet, og dagens sekker holder enda høyere standard enn tidligere. Det betyr at du kan ha glede av din sakkosekk i mange år fremover. 

 

Forskjellen på sittesekk og sakkosekk

Begrepene sittesekk og sakkosekk brukes gjerne om hverandre, selv om produktet kommer i flere forskjellige design og varianter. Noen vil kanskje si at en sittesekk har en fastere struktur og er utformet for å gi en oppreist sittestilling, mens en sakkosekk er mer ustrukturert og tilpasset en mer avslappet stilling. 

Likevel vil du nok finne begge varianter under samme navn.

 

Rask levering

Når vi har sakkosekken på lager, tar det normalt kun 1-3 dager fra du bestiller til du har den på døren.

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.