• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Sengegavl til alle typer senger

7 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

7 produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge

En flott sengegavl gir deg den luksuriøse hotellfølelsen på ditt eget soverom. 

 

I soverommet, hvor ro og komfort forenes, spiller sengegavler en avgjørende rolle i å definere rommets atmosfære. Disse stilige elementene fungerer ikke bare som dekorative tillegg, men også som et møbel som kan gi stor komfort. 

Før i tiden ble hodegavl brukt for å beskytte sengen fra kulde og trekk i dårlig isolerte hjem, men i dag pryder de seng og soverom i nydelige stoffer og flott design. 

 

3 grunner til hvorfor du bør skaffe deg en sengegavl

Sengegavlen gjør nytten på soverommet av flere grunner. Her er tre av dem:

1. Ekstra komfort når du sitter i sengen

Liker du å sitte i sengen og lese eller se en serie før du sovner eller nyte søndagsfrokosten på sengen, vil sengegavlen gi deg behagelig støtte til ryggen. Sengegavlene fra Sparmax er i tekstiler som er behagelige å lene seg mot, og noen modeller har også nakkepute.

 

2. En lunere stemning på soverommet

Sengegavlen rammer inn sengen og gjør den til det visuelle midtpunktet i soverommet. Den gir en lun og koselig stemning.

 

3. Gir deg hotellfølelsen hjemme

Hos Sparmax finner du sengegavler i elegante og naturlige farger som passer i de fleste hjem, blant annet sort, lys grå, mørk grå, mørkeblå beige og sand. Gavlene kommer i ulike design og materialer.

 

Hvilken størrelse sengegavl bør du velge?

Sengebredden er selvfølgelig avgjørende for valg av størrelse på din nye sengegavl. I tillegg er det viktig å tenke på rommets størrelse og plassen som opptas av nattbord, kommoder og andre møbler.

Vi har sengegavler i mange bredder: 

 • 90 cm
 • 120 cm
 • 140 cm
 • 150 cm
 • 160 cm
 • 180 cm
 • 200 cm

 

Sengegavlene passer alle våre Skjærgaard®-senger, enten det er kontinentalseng, rammemadrass, seng med oppbevaringsplass eller regulerbare senger.

 

Sengegavler for senger på 90 og 120 cm

Dersom du har en enkeltseng på 90 cm er det ideelt å velge en sengegavl som matcher denne bredden. Dette skaper en symmetri og gir rommet et ryddig utseende. En seng på 120 cm gir litt mer plass, og her kan du vurdere en sengegavl som strekker seg litt bredere enn sengen for å gi et inntrykk av større proporsjoner.

 

Sengegavler for senger på 140 og 150 cm

For senger på 140 cm og 150 cm er det vanlig å velge en sengegavl som dekker sengens bredde. Dette gir en harmonisk balanse og skaper en visuell enhet. 

Du kan også velge en  bredere sengegavl, for eksempel på 160 cm. Dette gjør at inntrykk av at sengen er større enn den egentlig er. Samtidig får rommet får en luftig og romslig følelse, som igjen gir et luksuriøst preg. 

 

Sengegavler for dobbeltsenger

Dobbeltsenger på 160 cm og 180 cm gir også mulighet for visuell kreativitet. Du kan velge en bredere sengegavl for å gjør sengen ekstra dominerende i rommet, eller gå for en smalere design for et subtilt utseende. 

For ekstra store senger med en bredde på 200 cm, er det viktig å velge en sengegavl som ikke bare er bred nok, men også proporsjonal med sengens lengde. Dette sikrer et balansert utseende i soverommet.

I tillegg til sengens bredde, bør du også ta et kikk på sengehøyden ved valg av sengegavl.  En god tommelfingerregel er at sengegavlen ikke skal være høyere enn sengens lengde, for å sikre riktige proporsjoner. 

Queen sengegavlAvbildet: Queen sengegavl 180 cm i Sand farge

Hodegavlen som gir lun stemning på soverommet ditt

Fargen på sengegavlen setter stemningen på soverommet der ro og komfort er nøkkelord. 

Velger du en myk, polstret sengegavl i rolige og nøytrale farger, får du en avslappet atmosfære som selvfølgelig er ideelt for hvile og søvn. 

Alle sengegavler fra Sparmax er i rolige, nøytrale og naturlige farger som matcher våre  Skjærgaard®-senger. Vi har også praktiske sengebenker i matchende farger.

 

Fullender stilen i soverommet

En sengegavl kan sørge for en gjennomført stil på soverommet.

Er du glad i det minimalistiske, kan for eksempel en sengegavl i lysegrått eller sand og med stramme, rene linjer, passe.

Liker du følelsen av luksus og varme, kan en polstret sengegavl i mørk, sjokoladebrun farge kanskje være noe for soverommet ditt. 

Med andre ord blir valget av sengegavl ikke bare en praktisk beslutning, men et valg som setter stilen på soverommet ditt og gir deg atmosfæren du ønsker deg. 

 

Montering av sengegavler

En sengegavl kan stå umontert mellom seng og vegg, men vi anbefaler å feste den enten til veggen eller selve sengen. Dette kan du fint gjøre selv, eller spør en nabo eller venn om hjelp. Sparmax tilbyr også montering av seng og sengegavl.

Så sant vi har sengegavlen du ønsker deg på lager, vil du ha den levert på døren på 1-3 dager. Ved kjøp av møbler fra Sparmax, skal du føle deg sikker på at du får det du betaler for, og litt til. Derfor har vi gode garantiordninger. Garantien gjelder ikke for slitasje.

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.