• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven har som hensikt å fremme respekten for menneskerettigheter og arbeidsforhold i produksjonen av varer og tjenesteleveranser i bedrifter. Den sikter også mot å sikre tilgang til informasjon for forbrukere, organisasjoner, fagforeninger, journalister og andre, angående hvordan bedrifter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

I samsvar med Åpenhetsloven, jobber vi aktivt med å identifisere og vurdere potensielle negative påvirkninger eller skader i vår egen virksomhet, leverandørkjeder og forretningsforbindelser. Om nødvendig tar vi tiltak for å forebygge, redusere eller stoppe slike påvirkninger.

 

Aktsomhetsvurderinger

Aktsomhetsvurderinger betyr at vi som selskap må kartlegge, overvåke og vurdere risiko knyttet til brudd på menneskerettigheter i vår virksomhet og sette inn tiltak der det er nødvendig. Formålet er at vi skal ha oversikt over mulig risiko, og forebygge og unngå negative utfall og konsekvenser. Det holder ikke at Sparmax bare har oversikt over forhold internt i egen virksomhet, vi skal også ha oversikt over og kartlegge leverandørkjeder og andre forretningspartnere.

Det gjennomføres aktsomhetsvurderinger for hele leverandørkjeden, med fokus på egne merkevarer, sentralt innkjøp og tjenestekjøp, og vi forventer det samme av våre merkevareleverandører.

OECD gir en grundig innføring i hvordan aktsomhetsvurderinger gjennomføres.
Se OECDs veileder for aktsomhetsvurderinger for ansvarlig næringsliv her.
 

I henhold til Åpenhetsloven har Sparmax publisert vår aktsomhetsvurdering for 2022/2023. Den kan du lese her.

 

Spørsmål knyttet til åpenhetsloven og våre leverandører kan stilles til compliance@sparmax.no 

Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.