• check

  10 års garanti

 • check

  1-3 dagers leveringstid

 • check

  365 dagers åpent kjøp

 • check

  Vi tilbyr montering

Vita 1 sauna venstre - 1 person

Vita 1 sauna venstre - 1 person

90x105x190 cm
Tilbudspris 16 495,-
Spar: 1 000,-
Førpris: 17 495,-

L: 90, B: 105 cm, H: 190 cm

Vita 1 sauna egner seg perfekt for 1 person, og er en meget kompakt løsning. Den leveres med stilige LED-strips på innsiden og utsiden, som styres med fjernkontroll. Saunaen krever lite strøm, inntil 1650 W! Her i venstrevendt versjon.

Les mer om produktet
Les mer her
Kommer til lager: 10.09.2024

Lastebil Fast lav fraktpris Kr 990,-
Nord-Norge egne satser.

Montering Ønsker du montering? Les her.
For vårt nærområde på Østlandet.

SKU
380025
Uslåelig pris!
Sommersalg
Vita 1 sauna venstre - 1 person
Vita 1 sauna venstre - 1 person Vita 1 sauna venstre - 1 person Vita 1 sauna venstre - 1 person

Vita 1 sauna egner seg perfekt for 1 person, og er en meget kompakt løsning. Den leveres med stilige LED-strips på innsiden og utsiden, som styres med fjernkontroll. Flere farger på LED-lysene.


Infrarød Sauna i tykt hemlock treverk av førstesortering. 10 års garanti.Våre IR saunaer kan plasseres hvor som helst, da du ikke trenger vanntilførsel. Her er det bare å sette den sammen på under 1 time, og plugge i stikkontakten. Infrarød sauna er kanskje det mest helsebringende produktet som finnes på markedet akkurat nå.


FSC logoTekniske spesifikasjoner:
- Hemlock treverk fra Canada. FSC-sertifisert
- Leveres venstrevendt - som på bildet
- Perfekt for 1 person
- Blanke herdete glass, tykkelse 6 mm
- 6 stk infrarøde karbonfiber ovner
- Krever lite strøm, kun 1300 Watt effekt fordelt på 6 karbonfiber ovner
- Varmelampe med nær-infrarødt rødt lys, 350 W *
- Meget effektiv ved lavere temperaturer, 40-60°C
- Enkel å montere, settes sammen på under 1 time - fagfolk ikke nødvendig.
- Stikkontakt rett inn i støpsel (norsk standard, jordet)
- Leselampe
- LED-strips på innsiden og utsiden, flere farger. Styres med fjernkontroll.
- Kontrollpanel på innside
- Blåtann (bluetooth), for avspilling av radio/musikk fra mobiltelefon. Også ståtte for USB og FM.
- 2 høytalere
- Dørhåndtak i Hemlock
- Lavt behov for vedlikehold
- Benyttes innendørs
- Egnet for hjem, spasenter, skjønnhetssalonger og hoteller


Ekstrautstyr:
- 1 stk ergonomisk utformet ryggstøtte kan bestilles ved denne saunaen (se tilbehør). Standard antall levert er 0 stk.


Meget helsebringende:
- Fjerner stress
- Forbrenner kalorier (kontrollér vekten)
- Øker blodsirkulasjonen og styrker hjerte-karsystem
- Lindrer smerte
- Minsker leddsmerte og stivhet
- Fjerner cellulitter
- Fjerner gifter og unødvendige mineraler i kroppen
- Forbedrer huden
- Forbedrer immunforsvaret
- Reduseres stress og utmattelse
- Styrker hjerterytmen (stabiliserer blodtrykket)


Tilførsel:
AC 230V, 50-60Hz, 10A
Jordet strømledning ut på høyre side ved taket. Lengde 3,5 m.


Godkjenninger:
FSC, CE DECLARATION OF CONFORMITY, TÜV


 • Utvendige mål:
  Lengde: 90 cm
  Dybde: 105 cm
  Høyde: 190 cm

  NB: Det behøves 10 cm ekstra takhøyde for montering av sauna.


  Innvendige mål:
  Lengde: 82 cm
  Dybde: 95,7 cm
  Høyde: 182,4 cm
  Lengde benk: 73,5 cm
  Dybde benk: 51,2 cm
  Høyde benk: 44,8 cm
  Dørblad m/treramme: 177,8 * 49 *0,6 cm

Generelt:
 • SKU: 380025
 • Antall personer: 1

FSC®-merket er din garanti for bærekraftige sauna

Alle våre saunaer og badstuer består av 100 % FSC-sertifisert treverk. FSC sikrer at skogen utnyttes på en ansvarlig måte. Dette er med på å skape en bedre fremtid for mennesker og dyr. Når du kjøper en FSC-sertifisert sauna fra Sparmax bidrar vi sammen til et mer bærekraftig miljø.
FSC-merket for bærekraftige sauna

Les mer om alle helsefordelene med infrarød sauna her
Vis all produktinformasjon

Bruk av badstue gir økt livskvalitet

Badstubading er en tradisjonell aktivitet i Finland, brukes mye til avslapningsformål og blir stadig mer vanlig i mange andre land.

Bruk av badstue kan bidra til at man lever lenger og sunnere. Flere forskningsstudier tyder på at badstuebading gir flere helsefordeler.
Avsetter du 20 minutter i badstue, helst hver dag, kan det forlenge levetiden din.

Les mer her hos Ringerikes Blad (åpnes i nytt vindu).

Bedre Hjertehelse

Takket være den dype penetreringen av infrarøde stråler du får i en infrarød sauna, oppstår det en oppvarmingseffekt dypt inne i muskelvev og organer. Dette påvirker både hjertefrekvensen og blodsirkulasjonen. Det finnes studier som også viser til at dette påvirker kondisjonen positivt. Infrarøde saunaer har også veldig positiv effekt ved høyt blodtrykk, det finnes kliniske studier som underbygger dette. Den infrarøde saunaen jobber i et lavere temperaturvindu enn tradisjonelle saunaer og stresser dermed ikke kroppen i samme grad som en tradisjonell sauna. Det er til og med påvist at regelmessig bruk av infrarød sauna kan være med på å redusere blodtrykket for enkelte og dermed gi økt livskvalitet. I den Amerikanske Journal of the American Medical Association nevnes det at regelmessig bruk av infrarød sauna kan sammenlignes med normal mosjon.

Høy avgiftningseffekt

Hver dag blir vi påvirket av tusenvis av kjemikalier som vi får i oss vi f.eks. mat, drikke, luft vi puster, klær, møbler, kremer vi smører på oss, røyking osv. Hver for seg trenger ikke stoffene være så farlige, men summen kan gi uante konsekvenser. Infrarød sauna kan være et godt redskap for å avgifte kroppen. Den dype oppvarmingen av kroppen fører til en kraftig avgiftning, dette fordi kroppen jobber hardt for å holde kjernetemperaturen nede. Når kroppen begynner å svette, vil det komme ut mye giftstoffer. Man har målt svetten i en vanlig sauna sammenlignet med en infrarød badstue.

Svetten fra en vanlig badstue vil som regel bestå av 97% vann og 3% toksiner.

I en infrarød badstue ligger andelen vann på 80-85%, mens det øvrige som utskilles (15-20%) er fettløselige toksiner. Dette vil da avlaste nyrer, lever og tarm med avgiftning.

Økt forbrenning & treningseffekt

Flere personer har gitt tilbakemelding til oss om at våre infrarøde saunaer kan være svært gunstig når man ønsker å slanke seg. Dette da kroppen må jobbe hardt for å holde kjernetemperaturen nede, dette skjer ved at hjertet pumper raskere og pulsen øker. Pulsen kan stige til over 120 slag per minutt som er en såkalt fettforbrenningpuls, noe som gjør at metabolismen automatisk vil øke. Det kreves et visst antall kalorier å produsere et gram svette, så kaloriforbrenningen vil øke i takt med hvor mye man svetter. Ifølge Guyton’s Textbook of Medical Physiology, kreves det 0,586 kalorier å produsere ett gram med svette. Dvs at hvis man svetter omkring 500 gram svette, vil man kunne forbrenne ca 300 kalorier. Dette betyr at en i løpet av en 30 minutters infrarød sauna økt kan forbrenne inntil 600 kcal, da med variasjoner fra person til person.

Eksempel på en person med 75 kg kroppsvekt:

Sport Kcal
Roing 600
Maraton løping 593
Svømming 300
Jogging 300
Tennis 265
Promenera 150

Muskler & ledd

De terapeutiske effektene av infrarød varme er mange. Dette skjer ved at blodårene utvider seg når det er varmt og blodgjennomstrømmingen ut i vev og kapillærer blir kraftigere. Økt blodtilførsel øker oksygennivået i områder i kroppen med betennelser eller skader og vil derfor bidra til smertelindring og raskere rehabilitering. Det er gunstig for de som sliter med generell dårlig blodsirkulasjon, og spesielt for personer med ulike smertetilstander som artritt, fibromyalgi, ryggplager, kalde hender & føtter, reumatisme osv. Den dype oppvarmingen av kroppen reduserer muskelsmerter og gir bedre bevegelighet i ledd. Det kan også virke smertelindrende ved muskelverk etter trening. Det er gjort flere studier på infrarød sauna og smertelindring. Blant annet viste en studie på pasienter med Revmatoid artritt og Bechterev svært god klinisk effekt der både stivhet og smerte ble merkbart bedre.

Bedre hudkvalitet

Ved å avgifte kroppen vil du raskt merke en bedring i hudkvaliteten. Porene åpner seg og giftstoffer frigis. Du vil etter hvert få en smidig og skinnende hud. Det er også vist at regelmessig saunabruk kan bidra til økt kollagenproduksjon og en fastere hud. En studie ved bruk av infrarød varme (FIR) viste signifikant økning i kollagenproduksjonen og elastin hos testpersonene. Alle testpersonene opplevde en 25-50% forbedring i hudstrukturen (fastere og mindre ru) og finere rynker ble redusert. Infrarød sauna har meget positiv effekt på uren hud, dette da den renser huden fra innsiden noe som reduserer kviser og hudormer. Det er verdt å nevne at siden en renser kroppen fra innsiden av, så kan uren hud midlertidig bli verre (noen få dager) før det blir bedre. Er du plaget med fettansamlinger som cellulitter, kan man også redusere dette ved bruk av infrarød sauna.

Forbedret immunsystem

Den dype oppvarmingen av kroppen trigger også immunsystemet til å jobbe. Hyperthermia er et kjent begrep innenfor medisinen. Dette er en måte å indusere kunstig feber på, noe som da bekjemper infeksjoner. En studie har blant annet vist hvordan de hvite blodcellene økte ved varmepåvirkning med sauna. Saunaen kan bidra på lignende måte ved at den varmer opp kroppen fra innsiden. De langbølgede infrarøde strålene øker blodsirkulasjonen i lymfekjertlene og er dermed dempende på betennelser og hevelser i kroppen.

Avslapning

Sparmax er markedslederen i Norge innenfor Infrarøde saunaer, og har dermed massevis av erfaring fra fornøyde kunder gjennom mange år. En økt i saunaen kan være en svært behagelig og avslappende opplevelse etter en lang og travel dag. Våre hektiske hverdag gjør behovet for avslapping og avstressing viktigere enn noen gang. Det å ha en halvtime for seg selv eller med familie/venner i en deilig varm infrarød sauna er meditasjon for kropp og sjel.

Artikler og referanser

- Merete har slitt med store smerter siden hun fikk leddgikt for 14 år siden, og har gått på sterke medisiner. Infrarød badstue ble redningen for 37-åringen.
Les mer hos tv2.no her.

- Bruk av badstue kan bidra til at man lever lenger og sunnere. Flere forskningsstudier tyder på at badstuebading gir flere helsefordeler. Les mer hos Ringerikes Blad her.


Klikk deg gjerne inn på flere av lenkene under og les mer:

Videoer fra Youtube:
Far Infrared Frequency Demonstration - How Far Infrared Works
Far Infrared Sauna and Cancer - What You Need to Know
Infrared Sauna Therapy Benefits
Dr. Gaberial Cousens Awakening Body - Detoxification
Dr. Joseph Spazziani - Eliminate Toxins Infrared Saunas by LuxSauna
Health Mate far infrared sauna interview with Dr. Connealy
Information on Infrared Saunas by East Coast Saunas
LifeStage Solutions - Infrared Saunas

Bodybuilding.com - Far infrared therapy technology comes of age
Mayo Clinic - What is far-infrared sauna? Does it have health benefits?
Doctor Myhill - Detoxing - Far Infrared Sauna (FIRS)
Bellevue Wellness Center - Heavy Metal and Chemical Detoxification
Lifestyle Laboratory - IR Sauna Benefits

Oprah & Dr. Oz om infrarød saunas fordeler, klikk på bildet.

Leking Sauna 380025
Kundeomtaler
Copyright © 2024 Sparmax AS. All rights reserved.